Kuka tai ketkä ansaitsevat Aamulehden Valo-palkinnon? Kerro ehdotuksesi tässä jutussa

Voit ehdottaa pirkanmaalaista henkilöä, yritystä tai tahoa Valo-palkinnon saajaksi tässä jutussa 16. marraskuuta saakka. Ehdokkuuden perusteluissa tärkeintä on työn tekeminen Pirkanmaan hyväksi.

Aamulehti jakaa jälleen Valo-palkintoja henkilöille, yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat lisänneet Pirkanmaan alueen hyvinvointia ja menestystä. Kerro tässä jutussa oma ehdokkaasi palkinnon saajaksi.

10.11. 10:11

Aamulehti

Nyt on aika kertoa pirkanmaalaisista valontuojista! Aamulehti jakaa jälleen Valo-palkintoja pirkanmaalaisille ihmisille, yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat lisänneet omalla työllään tai teoillaan alueemme hyvinvointia tai menestystä.

Ehdokkaasi voi olla miltä elämän osa-alueelta tahansa. Sykähdyttikö joku tietty tapahtuma kulttuurissa tai urheilussa? Onko joku henkilö tai yhteisö ylitse muiden? Tekikö joku jotain, mistä hän ansaitsee Valo-palkinnon? Kerro se meille.

Lue lisää: Katso esimerkit viime vuoden voittajista ja tallenne koko palkintogaalasta tästä

Ehdotusaikaa on keskiviikkoon 16. marraskuuta asti. Toimitus kokoaa ehdotetuista listan, josta te lukijat pääsette äänestämään suosikkianne. Voittajat julkistetaan Aamulehden syntymäpäivänä 3. joulukuuta.

Katso lista: 140 ehdotusta – Katso keitä ehdotettiin palkinnonsaajaksi vuosi sitten

Lomakkeen oman ehdotuksesi tekemiseen löydät alta. Lomakkeen alta voit katsoa inspiraatioksi listan ja kuvat viime vuoden palkituista.

Mitä?

Heidät palkittiin vuonna 2021

Aamulehti jakoi Valo-palkintoja 140-vuotisjuhlansa kunniaksi 3. joulukuuta 2021. Palkinnot jaettiin henkilöille, yrityksille ja tahoille, jotka ovat omalla työllään lisänneet Pirkanmaan hyvinvointia ja menestystä.

Yleisöäänestyksen voittaja oli Taysin koronapotilaiden hoito 2 505 äänellä.

Ääniä annettiin kaikkiaan 10 273.

Muut Valo-palkintojen saajat

Tampereen kansi ja areena

Elisa Hakanen, Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja

Ilves Futis-Liiga

Kalaherkut Nygren, 120-vuotiaan Kauppahallin kalayritys

Serlachius-museot

Heli Skottman, soluteknologian professori

Taysin koronahoito oli Aamulehden Valo-palkinnon ylivoimainen yleisön suosikki. Helena Retulainen, Anna Koljander-Kuortti, Tiia Kukkurainen ja Petrus Säilä kertoivat Aamulehdelle, miten yliopistollisen sairaalan eri osastot osallistuivat koronan hoitoon.

Kalaherkut Nygren on opittu tuntemaan Tampereen parhaasta kalatiskistä. Pirjo (vas.) ja Petri Nygren (oik.) ryhtyivät yrittäjiksi vuonna 1986. Nyt vastuu on siirtynyt uudelle sukupolvelle eli Valtterille, Vernerille ja Veralle.

Heli Skottman palkittiin uraauurtavasta työstä. Hän on Tampereen yliopiston soluteknologian professori, jonka ryhmässä kehitetään kantasolujen ja biomateriaalien avulla menetelmiä näön palauttamiseksi sokeutuneeseen silmään.

Elisa Hakanen jakaa loppumatonta energiaansa Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajana. ”Koen, että on tosi tärkeää, että seuratyössä mukana olevat työntekijät näkyvät ruohonjuuritasolla.”

Serlachius-museot tarjoaa taiteen suuria ilmiöitä Mäntässä. Vuonna 2021 ilmiö oli katutaiteilija Banksyn näyttely. Museonjohtaja Pauli Sivosen mukaan erinomainen museo syntyy, kun yhdistetään eri alojen ammattilaisia, laadukas museotyö, matkailukohde ja erottuva sijainti.

Ilves Futis-Liiga palkittiin laajasta ja arvokkaasta lasten ja nuorten työstä. Henri Karhunen (vas.) ja Risto Valkeala korostivat vapaaehtoisten suurta merkitystä ja tärkeyttä, että 50 vuotta pyörinyt toiminta onnistuu kesästä toiseen.

Nokia-areenasta on kasvanut vuodessa Suomen tapahtumien ykköspaikka. Toimitusjohtaja Marko Hurme esitteli juuri avattavaa areenaa 2. joulukuuta 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut