Pirkkalassa kuuluu maanantaista alkaen Hornetien jylyä, taivaalla voi näkyä kirkkaita valoilmiöitä

Ilmavoimat harjoittelee ensi viikolla laajasti eri puolilla Suomea. Taivaalla voi nähdä hävittäjiä Ruotsista ja Ranskasta.

Ruotsalainen Gripen-hävittäjä kuvattiin Ilmavoimien Ruska 21 -harjoituksessa Satakunnan lennostossa Pirkkalassa syksyllä 2021.

8.11. 8:03 | Päivitetty 13.11. 21:44

Ilmavoimat harjoittelee lähes 30:llä F18-Hornet-hävittäjällä eri puolilla Suomea 14. marraskuuta alkaen. Määrä vastaa lähes puolta kaikista Ilmavoimien Horneteista.

Hävittäjiä voi havaita myös Tampereen seudulla, sillä harjoituksissa lennetään Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohdasta.

Lapin, Karjalan ja Satakunnan lennostot järjestävät yhtä aikaa kukin omat lentoharjoituksensa 14.–18. marraskuuta. Otava-, Vilkku- ja Touho-nimillä kulkevien harjoitusten vuoksi Ilmavoimien lentokoneita lentää tavallista enemmän muun muassa Ivalon ja Kuopion välillä, Perämerellä ja Ilmavoimien tukikohtien lähialueilla.

Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskus järjestää Touho 22 -harjoituksen Pirkkalan tukikohdassa. Hornet-hävittäjät lentävät Pirkkalasta maanantaista torstaihin kello 9–20 sekä perjantaina kello 9–14.

Ilmavoimien tiedotteen mukaan tukikohtien läheisyydessä noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Harjoitusten vuoksi taivaalla voi hetkellisesti näkyä hävittäjien soihtu- ja silppuheitteistä johtuvia kirkkaita valoilmiöitä.

Hävittäjiä Ruotsista ja Ranskasta

Harjoitukseen osallistuu myös Ruotsin ilmavoimat JAS 39 Gripen -hävittäjillä tukikohdastaan Luulajasta. Lisäksi Ranskan ilma- ja avaruusvoimat osallistuu harjoitukseen kahdella Rafale-hävittäjällä. Ranskalaishävittäjät tukeutuvat Rovaniemen tukikohtaan.

Ilmavoimien tulevien harjoitusten lisäksi tällä viikolla Rajavartiolaitos, poliisi ja Puolustusvoimat ilmoittavat järjestävänsä yhteisharjoituksen Etelä-Suomessa 8.–11. marraskuuta. Viranomaiset harjoittelevat Santahaminassa Helsingissä, Vihdissä, Karkkilassa sekä Lopella sijaitsevalla Räyskälän lentoasemalla. Harjoitukseen osallistuu muun muassa helikoptereita Utin jääkärirykmentistä.

Harjoituksen aikana niiden alueilla voi nähdä tavallista enemmän viranomaisten kalustoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut