Pirkanmaan pelastuslaitokselle tulee auki ehkä jopa 37 virkaa –  pelastuslaitos palkkasi jo 20 pelastajaa, mutta valinta meni pieleen

Pirkanmaan pelastuslaitos joutuu panemaan jo kertaalleen täytetyt virat uudelleen hakuun, koska hakuilmoituksesta puuttui olennainen vaatimus.

Pirkanmaan pelastuslaitos rekrytoi jopa 37 uutta pelastajaa. Tampereen keskuspaloasema kuvattiin lokakuussa 2021, kun pelastuslaitokselle hankittiin kaksi uutta paloautoa.

4.11. 14:58

Aamulehti

Tampereen kaupunki joutuu perumaan Pirkanmaan pelastuslaitokselle valitun 20 uuden pelastajan (palomiehen) palkkaamisen. Yksi hakija on valittanut päätöksestä ja valintaprosessissa on sen perusteella havaittu puutteita.

Maanantaina, 7. marraskuuta kokoontuvalle Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään, että valintapäätökset perutaan ja virat asetetaan uudelleen hakuun.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella oli heinäkuussa haettavana 20 pelastajan virkaa. Niihin tuli 73 hakemusta, joista 70:n katsottiin täyttävän kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin ansiovertailun perusteella 32 hakijaa. Vs. pelastuspäällikkö valitsi elokuussa 20 pelastajaa heidän koulutuksensa, kokemuksensa ja haastattelussa antamansa vaikutelman perusteella.

Lue lisää: Uusi pelastusjohtaja Mika Kontio kertoo uransa rajuimmasta tulipalosta ja onnettomuudesta, jossa 7-vuotias kuoli harmittomalta vaikuttaneessa tilanteessa: ”Pieni mies lähti liian aikaisin”

”Aina joskus näitä tulee”

Syyskuussa Tampereen kaupunki sai valinnasta oikaisuvaatimuksen. Yksi valitsematta jäänyt hakija vaatii valintapäätösten perumista ja virkojen asettamista uudelleen haettaviksi, koska häntä ei ollut kutsuttu haastatteluun, vaikka hän arvioi olevansa hakijoista kokenein. Hän kritisoi sitä, että hakuilmoituksessa ei ollut mainittu valinnan kriteerinä tuoretta sairaankuljetuskokemusta, vaikka hakijoita karsittiin haastattelusta, jos tämä kokemus puuttui.

Kaupunginhallituksen esityslistalla todetaan, että valintaprosessissa havaittiin puutteita ja asia on syytä palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Pirkanmaan pelastuslaitoksen hallintopäällikkö Pirkko Lindström sanoo, että maininta tuoreen sairaankuljetuskokemuksen edellyttämisestä oli jäänyt hakuilmoituksesta pois epähuomiossa. Muita puutteita valintaprosessissa ei hänen mukaansa ole todettu.

Ehkä jopa 37 virkaa hakuun

Pirkko Lindströmin mukaan suurelta kuulostava 20 täytettävää virkaa on Pirkanmaan pelastuslaitoksella tavanomainen määrä. Pelastuslaitoksella on operatiivisessa toiminnassa päälliköitä ja pelastajia sijaiset mukaan lukien yli 400. ”Siinä joukossa tapahtuu liikehdintää: siirrytään esimerkiksi muihin tehtäviin tai toiselle pelastuslaitokselle, ja jäädään eläkkeelle.”

Hakuun onkin nyt tulossa vielä jo kertaalleen täytettyä 20:tä virkaa suurempi määrä avoimia virkoja, koska paikkoja on ehtinyt tulla lisää avoimeksi. ”Hakuun on tulossa yli 30 paikkaa, nyt näyttää että ehkä jopa 37”, sanoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen apulaispalopäällikkö Ville Naskali.

Pirkko Lindström on tyytyväinen 73 hakijan määrään, joka avoinna olleisiin 20 virkaan tuli. ”Pirkanmaan vetovoima heijastuu meidänkin rekrytointeihin.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut