Nokian Uutiset ja Jämsän Seutu ehdolla parhaiksi paikallismedioiksi

”Kärkeen sijoittuneet lehdet onnistuivat perustehtävässään erinomaisesti niin verkossa kuin printissä”, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen perustelee.

”Suomessa tehdään edelleen erittäin korkealaatuista paikallisjournalismia”, sanoo Nokian Uutisten päätoimittaja Minna Ohtamaa (toinen vas.). Nokian Uutisten toimituksessa työskentelevät myös toimittajat Jaana Hyyryläinen (vas.), Anne Haapalainen (toinen oik.) sekä Anu Ala-Korpela (oik.).

1.11. 16:32

Aamulehti

Vuoden 2022 Paikallismediakilpailun finalistit on valittu. Nokian Uutiset on ehdolla vuoden parhaaksi paikallislehdeksi kahdesti ja useammin ilmestyvien lehtien sarjassa ja Jämsän Seutu kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa. Nokian Uutiset ja Jämsän Seutu ovat osa Sanoman Pirkanmaan toimituskokonaisuutta yhdessä Aamulehden ja useiden paikallismedioiden kanssa.

Tuomariston perusteluiden mukaan Nokian Uutisten journalistinen sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa. Muut ehdolla ovat lehdet ovat Loviisan Sanomat, Raahen Seutu, Syd-Österbotten ja Västra Nyland.

Nokian Uutisten päätoimittajana toimii Minna Ohtamaa.

"On hieno suoritus päästä kärkiviisikkoon. Kisassa on mukana todella hyviä lehtiä, mikä kertoo siitä, että Suomessa tehdään edelleen erittäin korkealaatuista paikallisjournalismia. Olen todella ylpeä toimituksestamme, ja toki tällainen tunnustus tuntuu hyvältä", Ohtamaa sanoo.

”"Erityisen kivalta tuntuu se, että palkintoraati nosti kohdallamme esiin monipuolisen ja kiinnostavan journalismin. Siihen pyrimme joka päivä, ja on hienoa, että tekemisemme saa myös tunnustusta."

Jämsän Seudun kanssa kärkiviisikossa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa ovat Kalajokiseutu, Lauttakylä, Perhonjokilaakso ja Uutis-Jousi.

"Jämsän Seudun finaalipaikka on kovalla työllä ansaittu; toimittajamme ovat ripeitä ja uutisnälkäisiä ammattilaisia, minkä ansiosta verkkosivuillamme uutisointi on terävää ja keskustelu vilkasta”, sanoo Jämsän Seudun, Suur-Keuruun ja KMV-lehden päätoimittaja Eija Ruoho.

Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

”Paikallislehtien vahvuudet, oma paikkakunnan asioiden vahva ja laadukas uutisointi sekä turvallisen paikallisen keskustelun alustana oleminen, näkyivät jälleen kilpailuun osallistuneissa lehdissä. Kärkeen sijoittuneet lehdet onnistuivat perustehtävässään erinomaisesti niin verkossa kuin printissä”, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Uutismedian liiton vuosittain järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 70 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Jyväskylän yliopiston journalistiikan ja suomen kielen opiskelijat ohjaajinaan Lauri Haapanen ja Ville Manninen sekä päätoimittaja Mirja Linnemäki ja toimittaja Hanna Parhaniemi.

Voittajat julkistetaan 10. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Joensuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut