Kokoomuksen ehdokasvalinnoissa erikoinen tilanne: Ilkka Sasille ei suositeltu ehdokkuutta, syynä epäluottamus

Tampereen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ilkka Sasi kertoo harkinneensa ehdokkuutta, mutta saaneensa piirijohdolta tiedon, ettei hänen ehdokkuuttaan suositella. Pirkanmaan kokoomus tiedotti maanantai-iltana, ettei sen työvaliokunta esitä Sasia kansanedustajaehdokkaaksi.

Ilkka Sasi (kok.) osallistui Pirkanmaan aluevaltuuston ensimmäiseen kokoukseen maaliskuussa.

31.10. 22:23 | Päivitetty 1.11. 11:26

Aamulehti

Pirkanmaan kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaiden valinnassa on syntynyt erikoinen tilanne. Tampereen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ilkka Sasi kertoo harkinneensa ehdokkuutta, mutta saaneensa piirijohdolta tiedon, ettei hänen ehdokkuuttaan suositella. Sasin mukaan tämä johtuu piirin johtoa tänä syksynä puhuttaneesta kahdesta selvittämättömästä väitteestä.

Lue lisää: Ilkka Sasi kommentoi Pirkanmaan kokoomuksen piirijohdon häneen kohdistamia väitteitä – ”Minulla ei ole tässä asiassa mitään salattavaa”

Pirkanmaan kokoomus tiedotti maanantai-iltana, ettei sen työvaliokunta esitä Sasia kansanedustajaehdokkaaksi. Pirkanmaan piirin puheenjohtajan Aleksi Jäntin mukaan kyseessä on luottamuksen arviointi.

Jäntti vahvistaa Aamulehdelle, että luottamuksen arvioinnissa on kyse asioista, jotka Sasi omassa tiedotteessaan tuo esiin. Jäntti ei kuitenkaan avaa asiaa tarkemmin. ”En voi enkä halua mennä yksityiskohtiin tässä tilanteessa.” Jäntti perustelee niukkasanaisuutta asianosaisten suojelemisella. ”Asianosaiset, jotka meihin ovat olleet yhteydessä, heitä halutaan suojella tässä asiassa. Perustelumme on Ilkalle selvästi ja kirjallisesti toimitettu.”

Sasi kuvaa tiedotteessaan, että piirijohto on nuhdellut häntä bileväitteestä, jonka mukaan hän olisi ”junaillut kokoomusnaisia tamperelaisen baarin vip-tiloihin”. Toiseksi piirijohto on Sasin mukaan keskustellut ”änkeämisväitteestä”, jonka mukaan Tampereen Ukraina-talon väki olisi ahdistunut Sasin läsnäolosta talolla.

Sasi toteaa, että hänen on ollut vaikea ymmärtää, mistä kokoomuskohussa lopulta kenkä puristaa. Hän ilmoittaa harkitsevansa virallisen tutkintapyynnön jättämistä Pirkanmaan piirijohdon koostamiin väitteisiin liittyen.

Lopullisen päätöksen ehdokkaista tekee piirikokous. Jäntin mukaan Sasilla on halutessaan mahdollisuus saada asia piirihallituksen ja edelleen piirikokouksen käsittelyyn.

Ehdokaslistoihin voi tehdä muutoksia 2. maaliskuuta saakka. Vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut