Tuuli kaatoi puita ja irrotti kattopeltejä Pirkanmaalla, Tampereella puu kaatui päin kerrostaloa

Pelastuslaitos ei pysty raivaamaan kaikkia kaatuneita puita pois.

Raju tuuli kaatoi puun Tampereen Lentävänniemessä lauantaina 29. lokakuuta. Sunnuntaina kaatunut puu nojasi yhä kerrostaloa vasten.

29.10. 21:33 | Päivitetty 30.10. 12:40

Aamulehti, STT

Kova tuuli aiheutti lauantaina vahinkoja Pirkanmaalla. Pirkanmaan pelastuslaitokselle oli iltayhdeksään mennessä lauantaina tullut parikymmentä ilmoitusta vahingoista. Hälytykset tuulen aiheuttamista vahingoista alkoivat noin kello 17.

Suurimmassa osassa kyse oli tuulen kaatamista puista. Puita oli kaatunut muun muassa teille. Kaatuneista puista tuli ilmoituksia muun muassa Tampereelta, Ylöjärveltä, Nokialta, Lempäälästä, Ruovedeltä ja Pälkäneeltä.

Akaassa kaatunut puu katkaisi valaisinlinjan lähellä Kylmäkosken vankilaa. Kangasalla tuuli irrotti kattopeltejä. Tampereen Lentävänniemessä puolestaan kaatui puu päin kerrostaloa.

”Se on vähän ongelmallisempi ollut, kun se on piha-alueella”, sanoo palomestari Jari Hiltunen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta lauantai-iltana.

Kaatunut puu eristettiin keloin ja lippusiimoin. Koska pelastuslaitoksella ei ole tarvittavaa kalustoa, se ei pysty raivaamaan puuta pois.

Pelastuslaitos ei muutenkaan raivaa kaikkia kaatuneita puita. Esimerkiksi sähkölinjojen päälle kaatuneet puut jätetään ammattimetsureille.

Tuulivoimassa ennätyksiä

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan Pirkanmaalla oli sähkönjakelussa katkoksia kello 21.10 aikaan neljän kunnan alueella eli Kangasalla, Pälkäneellä, Mänttä-Vilppulassa ja Urjalassa.

Kova tuuli on samalla siivittänyt Suomen tuulivoimantuotantoa uusiin ennätyksiin. Muun muassa Fingridin ja NordPoolin dataa seuraavan EnergiaBotin mukaan yhden tunnin tuulivoimatuotantoennätys oli rikkoontunut iltakahdeksaan mennessä jo kuuteen kertaan. Ennätys laitettiin uusiksi viimeksi iltaseitsemän ja -kahdeksan välillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut