Kuvat: Agco Powerin yli tuhannen neliön hallissa tulipalo viime yönä Nokialla – näin tuotantojohtaja arvioi vahinkoja

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tiistaina kello 23.25 Nokian Linnavuoreen. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta osa työntekijöistä joutui lähtemään tehdasalueelta savun vuoksi.

25.10. 23:37 | Päivitetty 26.10. 15:47

Aamulehti

Nokian Linnavuoressa sijaitsevassa Agco Powerin tehdasalueen hallissa syttyi myöhään tiistai-iltana tulipalo. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta tiistaina kello 23.25.

Tulipalo syttyi noin 1 500 neliömetrin suuruisessa hallissa, jossa varastoitiin pelastuslaitoksen mukaan muun muassa vaarallisten aineiden jätteitä. Jätteet eivät kuitenkaan ehtineet syttyä palamaan.

Pelastuslaitos sammutti paloa useita tunteja keskiviikon vastaisena yönä. Paikalla oli enimmillään noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Tehdasalueen vaaralliset aineet säästyivät tulipalolta.

Palo oli noin seitsemän aikaan aamulla saatu sammutettua, ja paikalla on käynnissä raivaustyöt, kertoo päivystävä palomestari Pekka Loponen Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Raivaustyöt jatkuvat vielä arviolta noin aamupäivään.

Hallissa varastoitiin Loposen mukaan muun muassa maaleja ja liuottimia. Palossa ei syntynyt henkilövahinkoja. Hallissa olleet vaarallisten aineiden jätteet olisivat kuitenkin voineet syttyessään Loposen mukaan aiheuttaa vaaratilanteita.

”Jos tällaisia vaarallisia aineita höyrystyy ja syttyy palamaan, on selvää, että olisi syntynyt vielä myrkyllisempiä savuja ympäristöön.”

Savua levisi Loposen mukaan tehdasalueelle ja lähiympäristöön, minkä vuoksi osa tehtaan työntekijöistä joutui lähtemään paikalta.

Tulipalo ehti levitä nopeasti hallin yläpohjaan, mutta se saatiin rajattua suhteellisen nopeasti noin 400 neliömetrin alueelle. Palon rajaamista edesauttoi rakennuksessa sijaitseva palomuuri.

Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa. Pelastuslaitos sammutti rakennuksen kattorakenteita yöllä eikä palosta aiheutunut välitöntä leviämisvaaraa. Kyseessä on tehdasalueella sijaitseva erillinen rakennus.

Tehdas sijaitsee Nokian Linnavuoressa. Agco Power kuuluu yhdysvaltalaiseen Agco-konserniin, joka on maailman kolmanneksi suurin maatalouskoneiden valmistaja.

Savua nousi rakennuksen kattorakenteista.

Tuotanto toimii normaalisti

Agco Powerin tuotantojohtaja Harri Ruponen kommentoi Nokian Uutisille keskiviikkona iltapäivällä, ettei tulipalolla ole liiemmin ollut vaikutusta tuotantoon. Palorakennus ei ollut tuotantokäytössä. Kun tulipalo oli yöllä aktiivisimmillaan, eräs tuotantohalleista jouduttiin tyhjentämään savun takia. Keskiviikkona työt jatkuivat kuitenkin normaalisti.

”Tuotantomielessä tilat, laitteet ja henkilökunta ovat kunnossa.”

Ruponen sanoo, että vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka mittavat vauriot palo aiheutti. Agco Powerin henkilökunta ei keskiviikkona päässyt vielä ennen iltapäivää tutkimaan, millaista vahinkoa palo oli aiheuttanut, sillä palopaikalla oli romahdusvaara. Palokunta oli paikalla iltapäivän puolelle.

”Hallissa ei ollut onneksi mitään tuotantokriittistä. Rahallista vahinkoa en osaa arvioida vielä tarkasti. Puhutaan varmaan yli 100 000 euron summista, mutta kuinka monen sadan – sitä en osaa sanoa.”

Onni onnettomuudessa oli, että rakennuksessa oli palosuojaus.

”Rakennus on 1940–1950-luvulta, mutta onneksi siihen oli osattu suunnitella ja tehdä palokatko keskelle rakennusta aikoinaan. Sen ansiosta koko rakennus ei mennyt.”

Tehdas sijaitsee Nokian Linnavuoressa. Agco Power kuuluu yhdysvaltalaiseen Agco-konserniin, joka on maailman kolmanneksi suurin maatalouskoneiden valmistaja.

Pelastuslaitoksen yksiköitä oli paikalla noin 20 hieman ennen kello yhtä keskiviikon vastaisena yönä 26. lokakuuta.

Päivitys 26.10. kello 15.38: Lisätty Agco Powerin tuotantojohtajan Harri Ruposen kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut