Tuoreimmat tiedot: Valkeakosken kerrostalo­palossa mittavat vahingot – viranomaisilla näkemys syttymissyystä

Vanha kaksikerroksinen puukerrostalo syttyi palamaan Kangasalantiellä Valkeakoskella tiistain vastaisena yönä hieman jälkeen puolenyön. Sammutus­töistä johtuen vesi voi olla Ulvajanniemen alueella tiistaina sameaa tai värillistä.

25.10. 1:30 | Päivitetty 25.10. 17:03

Aamulehti

Vanha kaksikerroksinen puukerrostalo syttyi palamaan Kangasalantiellä Valkeakoskella tiistain vastaisena yönä hieman jälkeen puolenyön. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta ensin keskisuurena, mutta sen luokitus nostettiin suureen.

Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kupiainen kertoo tiistai-iltapäivästä puoli kolmen tienoilla, että sammutustyöt on saatu päätökseen. Tiistaiaamuna ennen kello seitsemää käynnissä olivat yhä kattorakenteiden raivaustyöt.

Vielä ensitiedon mukaan talossa oli seitsemän asuntoa, mutta aamulla Kupiainen kertoi talossa olevan neljä asuntoa, joista evakuoitiin kolme henkilöä. Evakuoidut henkilöt eivät loukkaantuneet vakavasti.

Sammutustyöt tekivät vesivahinkoja koko rakennukseen. Kattorakenteiden raivaustöiden arvioitiin tiistaiaamuna jatkuvan aamupäivään asti.

Kupiainen kertoo, että palossa talon kattorakenteet tuhoutuivat pahoin ja sammutustyöt tekivät vesivahinkoja koko rakennukseen. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli jo päässyt leviämään pitkälle ja kattorakenteet paloivat läpi.

Kupiaisen mukaan palon syttymissyytä selvitetään edelleen. Viranomaisilla on asiasta jo oma näkemyksensä, mutta muutamia asioita on vielä esitutkinnallisesti varmistamatta.

Yöllä pelastustyöt keskittyivät palon leviämisen estämiseen kattorakenteissa. Kupiainen kertoo, että palovahingot saatiin rajattua ullakkotiloihin ja toisen kerroksen seinärakenteisiin, mutta arvelee, että mittavien vesivahinkojen vuoksi rakennus on korjauskelvoton.

Palamaan syttynyt rakennus sijaitsee Valkeakoskella Kangasalantie 4:ssä.

Välitöntä palon leviämisvaaraa ei ollut. Paikalla oli puoli kahdelta yöllä useita pelastuslaitoksen yksiköitä, sillä kyseessä oli suuri hälytysvaste. Kupiainen sanoo, että yksiköitä oli enimmillään paikalla 20 ja aamulla ennen kello seitsemää vielä viisi yksikköä.

Sammutustöistä johtuen vesi voi olla Ulvajanniemen alueella tiistain aikana sameaa tai värillistä, Valkeakosken kaupungin kunnossapitopäällikkö Antti Jokela kertoo .

Päivitys 25.10.2022 kello 16.59: Päivitetty artikkeli kauttaaltaan tuoreimmilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut