Talopakettia kuljettanut ajoneuvo otti kiinni sähköjohtoon ja aiheutti erikoisen tapahtuma­ketjun: valotolppa katkesi ja kolme muuta autoa vahingoittui

Yksi ajokaista oli Ikaalisissa suljettuna toista tuntia onnettomuuspaikan raivaustöiden vuoksi.

24.10. 20:50 | Päivitetty 24.10. 21:23

Aamulehti

Ikaalisissa tapahtui maanantai-iltana tapahtumaketju, jonka seurauksena valotolppa kaatui tielle ja katkesi. Yksi ajokaista oli suljettuna Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan kello 19.36–20.58. Haittaa aiheutui Vaasan suuntaan ajettaessa.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Tiia Turunen kertoo, että talopakettia kuljettanut raskas ajoneuvo oli ollut matkalla Hämeenkyrön suunnasta kohti Parkanoa, kun se lähellä Virkakankaantien ja Kolmostien risteystä oli ottanut kiinni tien yli meneviin valojohtoihin.

”Se oli sitten repäissyt mennessään yhden valotolpan. Valotolppa oli katkennut ja päätynyt tielle, ja talopakettiauton perässä oleva henkilöauto oli ajanut tolpan päältä.”

Henkilöauton öljypohja rikkoutui iskusta, minkä vuoksi öljyä levisi tielle. Sen lisäksi perässä ajanut toinen henkilöauto osui myös valotolppaan, ja toiseenkin henkilöautoon tuli vaurioita.

Vastakkaisesta suunnasta oli tullut myös toinen raskas ajoneuvo, joka oli osunut valojohtoihin. Myös se vaurioitui.

Tilanteessa säästyttiin kuitenkin henkilövahingoilta. Turusen mukaan harjakone käy vielä tiellä siivoamassa, mutta pelastuslaitos on saanut oman työnsä tehtyä paikalla.

”Tilanne on ohi, ja onhan tämä vähän absurdin kuuloista", hän sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut