Finnair korvaa Tampereen ja Helsingin väliset lennot bussi­kuljetuksilla marraskuun ajaksi – Työmatkalaiselle tilanne on turhauttava: ”Vähän on aina pelkoa, miten aamun lennon käy”

Finnair korvaa muun muassa Tampereen ja Helsingin väliset lennot bussiyhteydellä marraskuun ajaksi. Joitakin yksittäisiä normaalisti lentäen operoitavia vuoroja on viime kuukausina myös korvattu bussikuljetuksilla.

Finnair korvaa Helsingin ja Tampereen sekä Turun ja Helsingin väliset lentonsa marraskuun ajaksi bussiyhteydellä. Yhtiön mukaan sen toimintaympäristöön on viime aikoina vaikuttanut muun muassa covid-pandemia, Ukrainan sodan aiheuttama Venäjän ilmatilan sulku, lentopolttoaineen voimakas kallistuminen sekä kasvava inflaatio

20.10. 20:50

Aamulehti

Finnair peruu tilapäisesti Tampereen ja Helsingin sekä Turun ja Helsingin väliset lennot marraskuun ajalta, ja korvaa reitit bussiyhteydellä.

Yhtiö kertoo päivittävänsä säännöllisesti liikenneohjelmaansa toimintaympäristön muutosten vuoksi. Turun ja Tampereen matkustajamäärät ovat Finnairin mukaan sillä tasolla, että nämä reitit on mahdollista korvata tilapäisesti linja-autoyhteyksin.

”Toimintaympäristöömme on viime aikoina vaikuttanut voimakkaasti covid-pandemia, Ukrainan sodan aiheuttama Venäjän ilmatilan sulku, pidentyneet lentoajat meille tärkeisiin Aasian kohteisiin, lentopolttoaineen voimakas kallistuminen sekä kasvava inflaatio”, vastaa Finnairin viestintäpäällikkö Heidi Lemmetyinen Aamulehdelle sähköpostitse.

Osa Finnairin Tampereen ja Turun reittien vuoroista on operoitu viime kesästä lähtien lentokoneilla ja osa busseilla, yhtiöstä viestitään. Myös joitakin yksittäisiä normaalisti lentäen operoitavia vuoroja on viime kuukausina korvattu bussikuljetuksilla.

Turun ja Tampereen aamun ja illan lennot liikennöidään tilapäisesti linja-autoyhteydellä 2.11.–1.12.2022 välisenä aikana. Tämän jälkeen lennot jatkuvat jälleen reiteillä. Yhtiö kertoo olevansa yhteydessä asiakkaisiin, joilla on varaus kyseisille lennoille.

Yhteyden muutos vaikeuttaa työmatkailua

Työn puolesta paljon matkustavan pirkkalalaisen Sami Salosen oli tarkoitus käydä marraskuun alussa päivän työreissulla Tukholmassa. Lennot hän oli varannut muutama viikko sitten.

Finnair kuitenkin ilmoitti peruneensa Tampere–Helsinki ja paluumatkan Helsinki–Tampere-lennot, ja korvanneensa ne bussiyhteydellä.

Hän kertoo soittaneensa Finnairin asiakaspalveluun kysyäkseen perusteita muutokselle, mutta vastausta ei sieltä osattu antaa.

Lennon muuttuminen bussikuljetukseksi tarkoitti Saloselle päivän merkittävää venymistä, sillä bussikuljetukset olisivat tarkoittaneet matka-ajan lisääntymistä molemmista päistä kahdella tunnilla.

Tampereen ja Helsingin välisiä lentoja on aiemminkin hänen mukaansa korvattu bussikuljetuksilla. Joskus viesti aamun lennon perumisesta on tullut hänen mukaansa vasta puolen yön jälkeen.

”Tätä tapahtui jo ennen koronaa jatkuvasti, mutta nyt tuntuu, että tämä tulee vain yleisemmäksi. Vähän on aina pelkoa, miten aamun lennon käy.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut