Suosittu kahvila-ravintola lopettaa helmikuussa Ylöjärvellä – Yrittäjä: asiakkaita olisi, mutta työvoimaa ei saada

Nykyinen yrittäjä Johanna Koivu on irtisanonut sopimuksensa. Koivun mukaan asiakkaita olisi, mutta työvoimaa ei löydy.

Yrittäjä Johanna Koivu sanoo, että etenkin kokkeja on vaikea saada. Työvoimapula on syy, miksi hän lopettaa Vanhassa Räikässä.

20.10. 14:04

Aamulehti

Ylöjärven kaupunki hakee uutta kahvila-ravintolayrittäjää Vanhaan Räikkään.

Yrittäjä Johanna Koivu on irtisanonut sopimuksensa, se päättyy 15. helmikuuta 2023.

”En haluaisi tehdä tätä, mutta on pakko tehdä valintoja”, kertoo Koivu päätöksestä. Hän sanoo olleensa noin sata päivää töissä yhteen putkeen.

Hän sanoo nauttivansa työstään ja asiakkaistaan, eikä yritystoiminnassakaan ole ongelmia. ”Eilen kävi lounaalla noin 150 ihmistä.”

Koivun mukaan ongelmana on työvoimapula, erityisesti kokkeja on vaikea saada.

Tarjouksia voi jättää 11. marraskuuta kello 12 asti. Sen jälkeen työryhmä käy tarjoukset läpi. Jos ehdot täyttäviä tarjouksia on jätetty, Ylöjärven hyvinvointilautakunta päättää 7.12., kuka on uusi yrittäjä.

Kahvila-ravintola on Vanhan Räikän talon alakerrassa, joka on kokonaan kahvila-ravintolayrittäjän käytössä. Lisäksi tilassa järjestetään taidenäyttelyjä, joiden tuottamisesta vastaa kaupungin kulttuuripalvelut.

Näyttelyt ovat olleet suosittuja. Vapaa-aikajohtaja Minna Vallin Ylöjärven kaupungilta sanoo, että ensi vuoden kymmeneen näyttelyyn tuli 27 hakemusta.

Räikän yläkerran tiloja hallinnoi ja vuokraa kaupunki. Yläkerrassa on kirjailijatyöhuone Kirsi Kunnaksen kammari sekä kokoustiloja.

Johanna Koivu irtisanoi sopimuksensa Ylöjärven kaupungin kanssa jo kerran aiemmin alkuvuonna. Silloinkin syynä oli työvoimapula, joka helpotti hetkeksi, kun asia sai julkisuutta.

Nyt tilanne on jälleen vaikeutunut. ”Toivon uuden yrittäjän miettivän liikeideansa tarkasti, koska ravintola-alalla on jatkuva työvoimapula.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut