Ylöjärven koirahyökkäys: Tätä poliisi nyt tapahtuneesta tutkii – ei ole antanut kehotusta koiran lopettamisesta

Ilmajoen kunnanjohtajan koira kuoli koirahyökkäyksessä perjantaina Ylöjärvellä.

18.10. 9:28

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisi tutkii, oliko Ylöjärvellä toisen koiran kimppuun hyökännyt koira asianmukaisesti vartioitu. Koira hyökkäsi toisen koiran kimppuun perjantai-iltana noin kello 18.30 Ylöjärvellä Tukkasotkantiellä.

Tutkinnanjohtaja Jani Ortamala kertoi aiemmin perjantaina Aamulehdelle, että koira pääsi omistajaltaan irti puremaan toista koiraa ja tappoi sen.

Nyt Sisä-Suomen poliisi kertoo sillä olevan selvitettävänä koiran vartioinnin asianmukaisuus. Poliisi kertoo, että rikoslain säännös eläimen vartioimatta jättämisestä edellyttää eläimestä vastuussa olevalta henkilöltä tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta ja sen lisäksi pitää olla tietoisuus siitä, että eläin on ihmiselle vaarallinen.

Poliisi kertoo saaneensa kyselyitä myös hyökänneen koiran mahdollisesta lopettamista.

”Poliisilla on poliisilain nojalla tietyissä tarkkaan säännellyissä tapauksissa oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, mutta nyt kyseessä olevaan tapaukseen säännös ei sovellu. Poliisi ei ole myöskään antanut kyseessä olevan eläimen lopettamisen suhteen minkäänlaisia kehotuksia tai ohjeita”, Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Kunnanjohtajan koira kuoli

Perjantaina hyökkäyksessä kuollut mäyräkoira oli Ilmajoen kunnanjohtajan koira. Lauantaina iltapäivällä Ilmajoen kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen päivitti Facebook-tililleen päivityksen, jossa kertoi koiransa kuolleen Ylöjärvellä vieraan koiran hyökättyä sen kimppuun. Hän oli puolisonsa kanssa lomamatkalla Ylöjärvellä. Päivityksestä uutisoi maakuntalehti Ilkka-Pohjalainen.

Laitalainen kertoi Ilkka-Pohjalaiselle, että hän oli ollut puolisonsa, tyttärensä ja tämän 3- ja 6-vuotiaiden lasten kanssa kanssa ulkoiluttamassa mäyräkoiraa, kun vieras koira hyökkäsi sen kimppuun. Paikalla ei siis ollut isokokoisen koiran omistajaa, sillä Laitalaisen mukaan hyökännyt koira oli päässyt omin neuvoin karkuun kodistaan. Se oli osannut avata sähkölukon painamalla oven kahvaa. Koiran omistajat palasivat vasta myöhemmin kotiin. Koirien irrottamiseen oli tullut avuksi vastapäätä asuva naapuri.

Laitalainen kirjoittaa, ettei pidä tapahtunutta omistajan vikana, vaan sanoo tilanteen olleen kauhea myös hyökänneen koiran omistajille. Laitalaisen mukaan koira on rodultaan amerikanstaffordshirenterrieri.

Laitalaisen mukaan hänen puolisonsa sai käteensä naarmuja ja aikuinen tytär joutui pureman vuoksi tikattavaksi.

Oikaisu 20.10.2022 kello 16.25: Korjattu Laitalaisen lasten iät oikeiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut