Tiukka äänestys puheenjohtaja­ehdokkaasta repi kokoomuksen valtuusto­ryhmän kahtia Ylöjärvellä – ”Tämän voin ottaa omaan piikkiini”

Torstainen tiukka äänestystulos Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajaan liittyen ei valtuustoryhmän johtaja Peer Haatajan mukaan kerro merkittävästä erimielisyydestä ryhmän sisällä.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajan pesti tulee kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Peer Haatajan mukaan olemaan väliaikainen, kunnes Juho Ojares toivottavasti palaa jälleen ensi syksynä tehtäväänsä. Haataja kuvattiin lokakuussa 2016.

8.10. 10:44

Aamulehti

Ylöjärvellä kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmä päätyi yllättäen torstaisessa äänestyksessään ehdottamaan Tapani Tienaria Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Asiasta käytiin tiukka äänestys, jossa ryhmä jakaantui kahtia. Tienariin päädyttiin niukasti äänestystuloksella 6–5. Vähemmistö äänesti Katja Luojusta, jota oltiin ehdotettu tehtävään vain muutamia viikkoja sitten.

Lue lisää: Yllätyskäänne: Ylöjärven kokoomus aikoo esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Tapani Tienaria

Kun valtuustoryhmä aiemmin päätti nimittää Luojusta tehtävään, asiasta ei ryhmässä äänestetty.

”Tämän voin ottaa omaan piikkiini. Esitys oli valmisteltu liian pienessä ryhmässä ja keskustelu jäi vajavaiseksi. Nyt keskustelua on käyty ryhmän sisällä lisää”, sanoo kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Peer Haataja.

Väliaikainen puheenjohtaja

Äänestystulos ei Haatajan mukaan kerro merkittävästä erimielisyydestä tai skismasta valtuustoryhmän sisällä. ”Ainahan poliittisissa ryhmissä on erilaisia mielipiteitä, mutta onhan tulos tietysti tiukka. Tällä kertaa lopputulos oli tämä.”

”Ehkä etenimme liian nopeasti alkuvaiheessa. Keskustelua oli liian vähän, ja asia jäi osaa ryhmästä ihmetyttämään”, hän jatkaa ja viittaa aiempaan päätökseen ehdottaa Luojusta valtuuston puheenjohtajaksi.

Lue lisää: Katja Luojusta esitetään Ylöjärven valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi

Ylöjärven kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja valitaan maanantaina 10. lokakuuta. Haataja kertoo pestin olevan lähtökohtaisesti väliaikainen, kunnes syyskuussa tehtävänsä henkilökohtaisista syistä jättänyt Juho Ojares palaa tehtävänsä.

”Kyse on määräaikaisesta pestistä. Toivomme, että voimme äänestää Juho Ojareksen uudestaan puheenjohtajaksi taas ensi syksynä, kun hän saa asiansa kuntoon.”

Lue lisää: Juho Ojares luopuu Ylöjärven valtuuston puheenjohtajuudesta –”Elämäni vaikeimpia päätöksiä”

Äänestys tuli yllätyksenä

Saksan-matkalta perjantaina tavoitettu kokoomusvaltuutettu Mika Kotiranta sanoo torstaisen äänestyksen tulleen hänelle yllätyksenä, sillä asiasta oltiin päätetty jo aiemmin.

”Se tuli ihan puskista”, Kotiranta toteaa.

Kysymykseen valtuustoryhmän yhtenäisyydestä Kotiranta vastaa, että asiasta tullaan varmasti jatkossa keskustelemaan.

Aamulehden myöhemmin saamien tietojen mukaan kokoomuksen valtuustoryhmä kokoontuu vielä sunnuntaina neuvottelemaan asiasta. Paikalle on mahdollisesti tulossa myös Pirkanmaan kokoomuksen edustaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut