Tältä näyttää täysin uudessa kaupunginosassa Kangasalla – Katso video: Kävimme ajamassa uuden liittymän ja juuri avatut kadut

Kangasalan uuden kaupunginosan katuja avattiin liikenteelle, vaikka asukkaita ei vielä ole. Kävimme katsomassa, millaiselta paljon huomiota osakseen keränneellä alueella näyttää.

Lahdentien varrella sijaitsevan Lamminrahkan kaupunginosan katuja avattiin liikenteelle syyskuun lopussa. Lamminrahkan alueen projektipäällikkö Sanna Karppinen kertoo, että sekä eritasoliittymä että kaupunginosan kadut ovat löytäneet käyttäjänsä.

8.10. 6:00

Aamulehti

Vielä asumaton Lamminrahkan kaupunginosa on avautunut osittain liikenteelle.

Kangasalan kaupunki avasi Lamminrahkan eritasoliittymän sekä osan alueen kaduista liikenteelle syyskuun lopulla. Myös Nyssen linjan 41 ja 42 bussit ovat pysähtyneet eritasoliittymän pysäkeillä.

Katso video: Aamulehti kävi perjantaina katsomassa, miltä liikenteelle avatut katuosuudet näyttävät:

Liikennöinti alueelle avattiin, vaikka asukkaita alueella ei ole vielä vuoteen. Miksi näin? Lamminrahkan alueen projektipäällikkö Sanna Karppinen sanoo, että rakentuvan alueen katuverkkoa on haluttu avata, jotta kaupunginosaan pääsee tutustumaan luvan kanssa.

Karppisen havaintojen mukaan jalankulkijat ja pyöräilijät ovat jo löytäneet alueen kadut. Myös henkilöautoliikennettä on alueella jonkin verran. Karppinen kuitenkin sanoo, että ainakin osa autoilijoista on todennäköisesti alueella työskenteleviä.

Mikä?

Lamminrahka

Uusi kaupunginosa Kangasalla. Sijaitsee aivan liki Tampereen rajaa, Lahdentien varressa.

Alueelle rakentuu koti noin 8 000 asukkaalle ja noin 1 000 työpaikkaa.

Alueelle rakennetaan kerrostaloja, rivitaloja, paritaloja, pientaloyhtiöitä ja omakotitaloja.

Lamminrahkan on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessaan viimeistään vuonna 2040.

Alueen pinta-ala on noin 58 hehtaaria.

1,5 kilometriä teitä avattu

Liikenteelle on avattu Rissonkatu sekä Mossinkadun alkuosa. Yhteensä autolla kuljettavaa tieverkkoa on avoinna puolitoista kilometriä.

Nyt myös Tampereen puolella sijaitsevan Risson alueen läpi pääsee Lahdentielle. Aikaisemmin Rissosta Lahdentielle on päässyt kulkemaan ainoastaan Orimuskadun kautta.

Kaupungilla pohditaan parhaillaan sitä, kuinka paljon Rissossa asuvat tulevat liikenneyhteyttä käyttämään. Karppinen arvioi, että avautunutta liikenneyhteyttä ei ole vielä hoksattu ja henkilöautoliikenne Rissonkadulla kasvaa syksyn aikana, kun avautunut liikenneyhteys tulee paremmin tietoon.

Katuja valmistuu syksyn aikana myös lisää, mutta niitä ei oteta vielä käyttöön. Myöskään bussiliikenne alueen läpi ei käynnisty ennen ensi syksyä, sillä tällä olisi kustannusten lisäksi vaikutuksia myös linjojen aikatauluihin.

Kangasalan Lamminrahkaan rakennetaan kerrostalojen lisäksi esimerkiksi omakoti- ja paritaloja. Rakennustyöt ovat kerrostalojen osalta jo kovassa vauhdissa, mutta pientalojen rakentaminen alueelle ei ole vielä käynnistynyt.

Lamminrahkan koulun rakentaminen etenee aikataulussa. Koulun toiminta käynnistyy ensi syksynä.

Istutukset ja kiveykset valmiina

Avautuneet katuosuudet ovat valmiina kiveyksiä ja istutuksia myöten. Karppinen muistuttaa, että tästä huolimatta alueella liikuttaessa on syytä kiinnittää huomiota työmaaliikenteeseen, vaikka suojatiet ja jalkakäytävät ovat paikoillaan.

Alueen rakentuminen myös jatkuu vilkkaana tulevaisuudessakin ja ensimmäisten asukkaiden on tarkoitus muuttaa alueelle ensi vuoden puolella. Tällöin alueella käynnistyy myös joukkoliikenne ja myös alueelle parhaillaan rakentuvan koulun ja päiväkodin toiminta käynnistyy.

Alue valmistuu kokonaisuudessaan 2030-luvulla.

Bussiliikenne Lamminrahkan läpi käynnistyy ensi syksynä. Nyt linjojen 41 ja 42 bussit pysähtyvät Lahdentiellä sijaitsevan Lamminrahkan eritasoliittymän pysäkeillä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut