Juha Kinnusta esitetään sairaalapalvelujen johtajaksi Pirkanmaalla – joutui lähtemään Keski-Suomesta luottamuspulan vuoksi

Juha Kinnunen on kokenut sairaalajohtaja, joka toimi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johdossa 2013–2022. Pirkanmaan sairaalapalvelujen johtaja valitaan maanantaina.

24.9. 16:32 | Päivitetty 26.9. 8:44

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalvelujen palvelulinjajohtajan virkaan esitetään valittavaksi toimitusjohtaja Juha Kinnunen. Kinnusella on yliopistouran lisäksi kokemusta muun muassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtamisesta. Aluehallitus päättää asiasta maanantaina 26. syyskuuta.

Kinnunen toimi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2013. Hän joutui eroamaan tehtävästään luottamuspulan vuoksi tammikuussa 2022. Syynä olivat liian kalliina hylätty Aster-potilastietojärjestelmä sekä Jyväskylän uuden Nova-sairaalan kustannukset, jotka nousivat yli 50 miljoonaa euroa suunniteltua korkeammiksi.

Monivaiheinen haku

Pirkanmaan sairaalapalvelujen palvelulinjajohtajan virka oli sisäisessä haussa viime keväänä. Virkaan ilmoittautui kaksi hakijaa, joista kumpikin perui hakemuksensa ennen päätöksentekoa. Kesäkuussa virka laitettiin avoimeen hakuun, johon tuli 12 hakemusta. Virka avattiin uudelleen hakuun elokuun lopulla. Perusteluna todettiin, että sairaalapalvelut on iso ja vaativa kokonaisuus, jonka johtoon etsitään vahvaa ja kokenutta johtajaa.

Laajennetussa haussa virkaan saatiin kahdeksan uutta hakijaa. Myös aiemmin hakeneet on otettu valinnassa huomioon. Kaksi hakijaa perui hakemuksensa ja yksi ei täyttänyt kelpoisuusehtoja. Virkaan haastateltiin eri hakujen yhteydessä yhteensä yhdeksää henkilöä.

Valintaa valmistelevan ryhmän työskentelyyn ovat osallistuneet hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola, muutosjohtaja Jukka Alasentie, sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen sekä aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajisto. Ryhmän yksimielisenä esityksenä on, että hakemuksen, ansiovertailun ja haastattelun perusteella Juha Kinnunen on sopivin henkilö sairaalapalveluiden johtajan virkaan.

Investointisuunnitelma

Aluehallituksen asialistalla on myös Pirkanmaan hyvinvointialueen lähivuosien investointisuunnitelma. Pirkanmaan investointiesityksestä ministeriöille päättää aluevaltuusto.

Esityksen mukaan ensi vuonna toteutettaisiin vain palvelujen tuottamisen kannalta välttämättömät ja kiireelliset investointihankkeet.

Hyvinvointialueen omaan taseeseen tehtävien investointien kokonaismäärä on esityksen mukaan 307,1 miljoonaa euroa vuosina 2023–2026. Siitä ensi vuodelle kohdistuisi 96,2 miljoonaa euroa. Vuokrakiinteistöissä korjaus- ja rakentamiskulut jyvitetään vuokriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut