Uutta dramaattista tietoa Kangasalan hirvenpelastusoperaatiosta – väsynyt hirvi ei selviytynytkään tuntikausien ponnisteluistaan

22.9. 16:17

Aamulehti

Sarvistaan taimikkoaitaan usean tunnin ajaksi kiinni jäänyt hirvi saatiin vapautettua alkuillasta. Pelastuslaitos ehti jo tiedottaa, että tilanne on ohi, mutta pian ilmoituksen jälkeen tapahtumasarja sai dramaattisen ja murheellisen käänteen.

Vapautettu hirvi oli tuntikausien rimpuilun jälkeen niin väsynyt ja huonokuntoinen, että se menehtyi, kertoo pelastuslaitos kello 18.30 lähettämässään tiedotteessa.

Vajaat puoli tuntia aiemmin pelastuslaitos vahvisti se sai paikallisten suurriista-asiantuntijoiden kanssa vapautettua uupuneen hirven aidasta.

Hirvi juuttui aitaan iltapäivällä Myllyn metsätiellä Kangasalla, Kangasalan ja Valkeakosken välillä.

Hirvi yritti koko iltapäivän ajan raivoisasti vapauttaa itsensä, mutta ei onnistunut siinä omin voimin. Pelastuslaitos ei voinut lähestyä hirveä sen aggressiivisen käyttäytymisen takia.

Vielä kello 17:n aikaan päivystävä palomestari Jari Hiltunen arvioi, että tilanne näytti hirven kannalta huonolta. Hän viittasi kaiketi siihen, että poliisi saattaa joutua lopettamaan eläimen.

Hirven pelastustehtävä sijoittui taajama-alueelle, joten pelastuslaitos ja poliisi keskittyvät pitämään sivulliset loitolla.

Tilanteesta ei koitunut vaaraa liikenteelle eikä alueen asukkaille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut