Uusi työvuorosuunnittelun malli saa kovaa kritiikkiä pirkanmaalaisilta hoitajilta: raakile, jota valmisteltu salassa – Näin henkilöstöjohtaja vastaa

Sairaanhoitaja Anna Viitaniemi on huolissaan uudistuksesta, joka muuttaa tuhansien työntekijöiden työvuoro­suunnittelun Pirkanmaalla. Kysyimme, miten tekoälyä hyödyntävä uusi malli toimii.

Sairaanhoitaja Anna Viitaniemi työskentelee Tampereen Hatanpään sairaalan alueella. Hän on huolissaan uudistuksesta, joka muuttaa sitä, miten hänen ja tuhansien muiden hoitajien työvuoroja tulevaisuudessa suunnitellaan.

26.9.2022 5:00

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueella uudistetaan työvuorosuunnittelun käytäntöjä. Uusi ohjelmistoavusteinen ja keskitetty malli on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain vuoden 2025 loppuun mennessä.

Malli on herättänyt osassa työntekijöistä huolta ja vastustustakin. Etenkin sen jälkeen, kun hyvinvointialue tiedotti siitä maanantaina 19. syyskuuta. Sairaanhoitajat Anna Viitaniemi ja Miia Paaso sanovat, etteivät ole kuulleet uudesta mallista mitään hyvää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut