Sisä-Suomen poliisilaitoksen päälliköksi valittiin Mikko Masalin

Masalin on toiminut tähän asti Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkönä. Poliisipäällikön virkaa haki kuusi henkilöä.

Poliisihallitus on nimittänyt oikeustieteen maisteri Mikko Masalinin Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäälliköksi

20.9. 13:21 | Päivitetty 20.9. 18:51

Aamulehti

Poliisihallitus on nimittänyt oikeustieteen maisteri Mikko Masalinin Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäälliköksi 1. lokakuuta 2022 alkaen. Virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi 30. lokakuuta 2027 asti.

Masalin siirtyy uuteen tehtäväänsä Itä-Suomen poliisilaitoksesta, jossa hän on ollut poliisipäällikkönä vuodesta 2019 saakka. Tätä ennen hän on muun muassa työskennellyt Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä vuosina 2014–2019.

Poliisipäällikön virkaa hakivat Masalinin lisäksi oikeustieteen kandidaatti Kari Keski-Opas, hallintotieteiden maisteri Jouni Perttula, oikeustieteen kandidaatti Kari Puolitaival, oikeustieteen kandidaatti Antero Rytkölä ja oikeustieteen maisteri Markus Välimäki.

Virka tuli haettavaksi, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Timo Vuola jää eläkkeelle.

Vuola valittiin Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäälliköksi huhtikuussa 2016. Hänet valittiin virkaan uudelleen 1.4.2021.

Sisä-Suomen poliisilaitos sijaitsee Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa 45 kunnan alueella. Poliisilaitoksen pääpoliisiasema, joka toimii hallinnollisena ja johdollisena keskuksena, sijaitsee Tampereella.

Poliisipäällikkö johtaa poliisilaitosta. Hän vastaa poliisilaitoksen toiminnasta sekä toiminnan vaikuttavuudesta, tuloksellisuudesta ja kehittämisestä. Poliisipäällikön tehtävänä on poliisilaitoksen johtaminen poliisihallinnon vahvistettujen tavoitteiden mukaisesti, taloudellisten voimavarojen hallinta ja henkilöstöjohtaminen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut