Nyt paloi autiotalo Kangasalla – Palomestari: ”Voi olla uusi tapaus palojen sarjassa Pirkanmaalla”

Viimeksi Pirkanmaalla paloi autiotalo perjantain ja lauantain välisenä yönä Sastamalassa. Pirkanmaalla on lyhyen ajan sisällä palanut useita autioita taloja.

18.9. 20:43 | Päivitetty 18.9. 22:06

Aamulehti

Kangasalla Houkanvuorentiellä paloi sunnuntai-iltana autiotalo. Rakennus tuhoutui palossa täysin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen savuhavainnosta iltaseitsemältä.

”Ensimmäisen yksikön saapuessa paikalle pysytyssä oli enää kaksi seinää. Katto oli jo romahtanut ja kaksi seinää kaatunut”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pasi Saari kertoi Aamulehdelle kahdeksan jälkeen illalla.

Saari arvioi rakennukseen olleen todennäköisesti autiotalo ja noin 60 neliömetrin kokoinen. Palomestari ei pystynyt varmasti sanomaan, onko kyseessä asuinrakennus.

Palo saatiin rajattua nopeasti pienelle alueelle. Asiaa auttoi se, että lähimaasto oli kosteaa.

Sammutustyöt palopaikalla saatiin päätökseen kymmeneen mennessä illalla.

Palojen sarja Pirkanmaalla

Kangasalan palon syttymissyystä ei ole tietoa.

”Näitä autiotalojen paloja on ollut nyt aika paljon. Poliisi selvittää asiaa. Eivät nämä itsestään syty”, Saari toteaa.

Paikalle odotettiinkin sunnuntai-iltana poliisin tekniikkaa selvittämään, onko palo osa Pirkanmaalla elo-syyskuussa tahallaan sytytettyjen palojen sarjaa, jossa on palanut useita autiotaloja.

Poliisi kertoi tiistaina, että se tutkii 12 tulipaloa, joita se epäilee tahallaan sytytetyiksi. Tutkinnanjohtaja Lassi Suoranta kuvaili tapahtumasarjaa Aamulehdelle tuolloin poikkeukselliseksi. Tutkinnassa oli paloja Akaasta, Kangasalta, Lempäälästä, Punkalaitumelta, Urjalasta ja Tampereelta.

Lue lisää: Pirkanmaalla on palanut lyhyessä ajassa 12 autiota rakennusta – poliisi epäilee kaikkia tahallaan sytytetyiksi: ”Ne eivät itsekseen syty palamaan”

Lue lisää: Jälleen yksi autiotalo paloi Pirkanmaalla – Sastamalan tapaus voi olla osa laajaa palojen sarjaa: ”Ajallinen ulottuvuus ainakin on sellainen”

Näiden 12 tapauksen lisäksi Sastamalan Pehulantiellä tuhoutui autio rintamamiestalo perjantain ja lauantain välisenä yönä tulipalossa täysin.

Aamulehden lauantaina haastattelema rikoskomisario Jani Ortamala Sisä-Suomen poliisista piti mahdollisena, että Sastamalan autiotalopalo on osa jo tutkinnassa olevaa tapahtumasarjaa.

Päivitys: 18.9. kello 22.06 juttua on päivitetty tiedolla sammutustöiden päättymisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut