Air Baltic aloittaa päivittäiset lennot Tampereelta Amsterdamiin – kaksi reittilentoa keskeytetään

Kesäkuusta asti Amsterdamiin on lennetty kahdesti viikossa.

Air Balticin matkustajakone kuvattiin Tampere-Pirkkalan lentoasemalla 14. joulukuuta 2021.

15.9. 10:43 | Päivitetty 15.9. 14:40

Aamulehti

Lentoyhtiö Air Baltic aloittaa päivittäiset lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Amsterdamiin talvikaudeksi, yhtiö kertoo torstaina. Lennot alkavat 30. lokakuuta.

Amsterdamin lisäksi suorat lennot jatkuvat Kööpenhaminaan, Málagaan, Müncheniin ja Riikaan. Reittilennot Frankfurtiin ja Osloon keskeytetään.

Air Baltic aloitti lennot Tampereelta Amsterdamiin jo kesäkuussa. Tähän asti Amsterdamiin on lennetty kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

”Tämä on tosi hieno uutinen, että Amsterdamin lentojen määrä kasvaa päivittäiseksi”, sanoo Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam on Nurmisen mukaan tärkeä kaupunki, sillä sieltä on hyvät jatkolentoyhteydet ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Amsterdam on Nurmisen mukaan myös kaupunkikohteena vetovoimainen. Sinne matkataan sekä töiden että ihan vain lomailun vuoksi.

Nurminen sanoo, että lentoyhtiöt päättävät lentokohteista ja että päätökset perustuvat siihen, mitkä kohteet ovat kysyttyjä ja järkeviä.

Air Balticin mukaan Amsterdamin reitille on ollut paljon kysyntää. ”Päivittäinen palvelu antaa suomalaisille matkustajille mahdollisuuden hyötyä Amsterdamin maailmanlaajuisista lentoyhteyksistä”, vastataan lentoyhtiön viestinnästä sähköpostitse.

Yhtiö perustelee Oslon ja Frankfurtin reittilentojen lakkauttamista sillä, etteivät ne olleet tällä hetkellä kaupallisesti kannattavia.

Talvikauden lentojen määrä pysyy Mari Nurmisen mukaan Tampere-Pirkkalassa samana kuin kesäkaudella, vaikka Rodoksen, Oslon ja Frankfurtin lennot jäävät ainakin talvikaudeksi pois. Lentokohteiden määrä talvikaudeksi sen sijaan vähenee.

Nurmisen mukaan lentokoneen rotaatio muuttuu, ja Amsterdamiin lennetään lokakuun lopusta lähtien päivittäin Oslon ja Frankfurtin lentojen sijasta.

”Air Baltic päättää sitten, jatketaanko Oslon ja Frankfurtin lentoja taas keväällä, mutta lokakuun lopusta ne toistaiseksi jäävät tauolle.”

Nurminen kertoi Aamulehdelle jo elokuussa, että Rodoksen lennot lakkaavat lokakuussa, sillä reitti oli alunperinkin tarkoitettu kesäreitiksi. Keväällä lennot on tarkoitus aloittaa jälleen uudestaan.

Päivitys 15.9.2022 klo 13.06: Juttuun lisätty lentoaseman päällikön kommentit.

Päivitys 15.9.2022 klo 14.39: Juttuun lisätty Air Balticin viestinnän kommentit.

Oikaisu 15.9.2022 klo 13.02: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että päivittäiset lennot Amsterdamiin alkavat 31. lokakuuta. Tosiasiassa lennot alkavat 30. lokakuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut