Nuotiosta löytyi hiiltynyt koira Ylöjärvellä – marjanpoimijat paistoivat eläintä ja söivät sitä

Ulkoilijat löysivät hiiltyneen raadon leiripaikan nuotiosta tiistaina 13. syyskuuta.

14.9. 11:54 | Päivitetty 14.9. 13:14

Aamulehti

Ylöjärven Kurusta on löytynyt nuotiosta eläin, joka on poliisin ja valvontaeläinlääkärin selvitysten perusteella koira. Sisä-Suomen poliisi kertoo valvontaeläinlääkärin varmistaneen, että kyseessä ei ole ollut supikoira tai mikään muu metsäneläin.

Poliisin mukaan hiiltyneen raadon löysivät leiripaikan nuotiosta tiistaina 13. syyskuuta ulkoilijat. Poliisi on käynyt paikalla ja todennut, että eläintä oli syöty.

Poliisin selvitysten perusteella kyseessä on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Leirissä olleet marjanpoimijat ovat kertoneet, että he olivat löytäneet kuolleen, koiramaisen eläimen tien reunasta. Poliisin mukaan poimijat olivat päättäneet paistaa eläimen ja syödä sitä nuotiolla.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Panu Rautio kertoo olleensa keskiviikkona aamulla yhteydessä pohjoissuomalaiseen marjanpoimintayrittäjään, jonka palkkalistoilla kyseiset ulkomaiset marjanpoimijat ovat.

”Työntekijät ovat työnantajalleen kertoneet, että he ovat löytäneet tämän eläimen tienposkesta. Tapahtumien kulkua ei ole meille kukaan muu esittänyt, eli oletamme näin myös tapahtuneen.”

Valvontaeläinlääkäri: Ei metsäneläin

Poliisin apuna tapauksen selvittämisessä toimi valvontaeläinlääkärinäkin toimiva Pirtevan ympäristöterveyspäällikkö, jonka kanssa poliisi perehtyi kuviin ja muihin faktoihin. Hänen mukaansa länsimaisessa kulttuurissa koiran syöminen saatetaan moraalisesti tuomita, mutta laitonta se ei ole.

”Hänen arvionsa mukaan se ei ole supikoira eikä myöskään mikään muu metsäneläin, joka liikkuu vapaana. Hampaiden ja raajojen pituuden perusteella hän piti todennäköisenä, että se on koira, mutta rotu ei ole yksilöitävissä”, tutkinnanjohtaja Rautio kertoo.

Poliisipartio selvitteli eilen, onko alueelta ilmoitettu koiria kadonneeksi, mutta ilmoituksia ei löytynyt.

Poliisi kirjasi asiasta alkutietojen perusteella eläinsuojelurikoksen. Tietojen täsmennyttyä tapauksessa ei poliisin mukaan ole syytä epäillä eläinsuojelurikosta tai muutakaan rikosta, eivätkä esitutkinnan edellytykset täyty. Asia ei aiheuta lisätoimia myöskään ympäristöterveyden puolella.

Mikäli eläimen päälle olisi ajettu tahallaan, tilanne olisi toinen.

”Se olisi varmasti eläinsuojelurikos, jos olisi pyritty tappamaan eläin sillä ajatuksella, että siitä saadaan ruokaa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut