Lapsiperheiden suosima Nokian Harjuniityn asuinalue laajenee – 23 uutta omakotitonttia haettavaksi lokakuussa

Alueella on yhtenäiskoulu, päiväkoti, liikuntahalli ja urheilukenttä kaukaloineen. ”Houkuttelee lapsiperheitä.”

Harjuniitty näyttää tältä ilmasta käsin. Ensimmäiset omakotitontit luovutettiin Nokian Harjuniitystä syksyllä 2016. Nyt alueella on yli 200 modernia pientaloa sekä useita kymmeniä taloja rakenteilla.

14.9.2022 7:15

Harjuniityn asuinalueelta luovutetaan haettavaksi 23 omakotitonttia lokakuussa 2022.

Harjuniityn tonttien kysyntä on ollut viime vuosina voimakasta. Asuinalue on yksi suurimpia kasvualueita Nokialla.

Nokian kaupunki luovuttaa vuoden 2022 aikana Harjuniitystä noin 40 tonttia. Tämän jälkeen asuinalueella on jäljellä vielä noin 70 omakoti- ja paritalotonttia, jotka luovutetaan kunnallistekniikan valmistuttua lähivuosien aikana. Harjuniitty laajentuu tulevaisuudessa länteen, mutta asemakaavoitus on vielä kesken.

Nuoret perheet suosivat

Harjuniityn tonttihaku alkaa 14. lokakuuta. ja päättyy 31. lokakuuta klo 12 mennessä. Hakuun tulevat omakotitontit sijaitsevat alueen pohjoisosassa. Alueelta on nopeat liikenneyhteydet sekä Nokian keskustaan ja rautatieasemalle että valtatien 11 kautta Tampereelle.

Lähellä kulkee rakennettu ulkoilureitti ja polkuverkostoja.

Nokian kaupungin tontti-insinööri Arto Heikkisen (vas.) ja tonttipäällikkö Harri Järvenpään mukaan Harjuniityn tonttien kysyntä on ollut viime vuosina voimakasta ja asuinalue on yksi suurimpia kasvualueita Nokialla.

”Alue houkuttelee erityisesti lapsiperheitä, koska Harjuniityssä on yhtenäiskoulu ja päiväkoti sekä muun muassa liikuntahalli ja urheilukenttä kaukaloineen. Harjuniityn pohjoisosaan avataan myös uusi yksityinen päiväkoti tammikuussa 2023”, sanoo tonttipäällikkö Harri Järvenpää kaupungin tiedotteessa.

Lokakuussa luovutettavat tontit ovat rakennettavissa 1. tammikuuta 2023 alkaen. Tonteille voi mennä itsenäisesti tutustumaan 28.–30.10. Tontit on merkitty maastoon kyltein.

Tarkemmat tonttien hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät tonttihaun alkaessa 14. lokakuuta Nokian kaupungin omakotitonttien karttasovelluksesta kaupungin verkkosivustolta.

Lue lisää: Tässä ovat Tampereen seudun suosituimmat lapsiperheiden asuinalueet: kaksi naapurustoa erottuu selvästi – Katso oman alueesi tilanne, tällainen on muutos 20 vuodessa

Tonttiarvonta striimataan

Harjuniityn tonttiarvontaan voivat osallistua vain yksityishenkilöt, jotka eivät ole saaneet omakotitalotonttia Nokian kaupungilta 1. tammikuuta 2016 jälkeen. Tonteista järjestetään julkinen arvonta tiistaina 8. marraskuuta.

Tonttiarvonta striimataan Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta. Liittymislinkki julkaistaan lokakuun aikana kaupungin verkkosivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut