Kuvat palopaikalta: Omakotitalo tuhoutui asuinkelvottomaksi yöllisessä tulipalossa Ylöjärvellä – Naapuri havaitsi palon ja herätti asukkaat

Talossa oli palon syttyessä kaksi henkilöä, jotka pääsivät omin avuin ulos.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Ylöjärven Metsäkylässä. Kuva otettu torstaiaamuna yöllisen tulipalon jälkeen.

8.9. 0:34 | Päivitetty 8.9. 8:39

Aamulehti

Noin 150-neliöinen omakotitalo tuhoutui tulipalossa asuinkelvottomaksi Ylöjärven Metsäkylässä keskiviikon ja torstain välisen yönä. Hälytys palosta tuli varttia ennen puoltayötä.

Pelastuslaitoksen ensimmäisten yksiköiden saapuessa paikalle tuli oli jo levinnyt koko yksikerroksisen omakotitalon kattoon ja yläpohjaan.

Talossa oli palon syttyessä kaksi henkilöä, jotka pääsivät omin avuin ulos. Palon havaitsi naapuri, joka herätti asukkaat ja hälytti palokunnan paikalle, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Johannes Valkama torstaiaamuna.

Hänen mukaansa talo on käytännössä tuhoutunut kokonaan. Seinät ovat pystyssä, mutta kattorakennetta on jouduttu purkamaan ja vesikatto on romahtanut. Omakotitalon harjamallisen tiilikaton alla oli peltikatto, minkä vuoksi se oli Valkaman mukaan poikkeuksellisen hankala sammutettava.

Asuintilat kärsivät vahinkoja savusta sekä sammutustöissä käytetystä vedestä ja painevaahdosta.

Sammutustöihin osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Alkuvaiheessa sammutusta hoidettiin kuudella sammutusautolla, kolmella säiliöautolla ja nostolava-autolla.

Pelastuslaitos sai palon hallintaan jo aamuyöllä kahden aikaan, mutta katon purku- ja raivaustyöt jatkuivat pitkälle aamuun raivausautolla ja puomitikkailla. Kello kuudelta aamulla varsinainen palo on sammutettu, mutta palopaikalla on vielä käynnissä jälkivartiointi ja palopesäkkeiden sammutus.

Pelastuslaitoksella on käsitys palon syttymissyystä. ”Todennäköinen syttymissyy liittyy sähköön”, Valkama sanoo.

Tulipalon jälkivartiointi jatkui torstain puolelle yöllisen palon jälkeen.

Päivitys 8.9.2022 kello 6.30: Juttu päivitetty torstaiaamun tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut