Lauri Lyly ei lämpene ajatukselle Jukka Gustafssonin äänien perimisestä – harkitsee vielä eduskunta­vaalien ehdokkuutta

Aluevaalien Pirkanmaan ääniharava kertoo syksyn loppupuolella, asettuuko hän ehdolle.

Tamperelaispoliitikko Lauri Lyly (sd.) toimii useissa luottamustehtävissä Tampereella ja Pirkanmaalla. Hänet valokuvattiin Aamulehden aluevaalistudiossa 23. tammikuuta 2022.

2.9. 13:47

Aamulehti

Tamperelaispoliitikko Lauri Lyly (sd.) harkitsee asettumista Pirkanmaalta ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. 69-vuotias Lyly kertoo, että häneltä on kysytty asiasta pitkin vuotta ja nyt tihentyvään tahtiin.

”Ei ole tehty päätöstä puoleen eikä toiseen”, hän vastaa kysymykseen ehdokkuudesta.

Häntä kysyttiin ehdolle jo vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, mutta hän jäi silloiseen pormestarin tehtäväänsä. ”Pormestarin tehtävä oli niin mielenkiintoinen.”

Lue myös tämä: Tampereen pormestari Lauri Lyly ei pyynnöistä huolimatta lähde ehdolle eduskuntavaaleihin – Perustelee kolmella syyllä

Lylyn nimi nousi torstaina keskusteluissa esille, kun pirkanmaalainen ja tamperelainen kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) ilmoitti, että hän ei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Lue lisää: Jukka Gustafsson ei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa – ”Päätös liittyy ikään”

Lyly ei lämpene ajatukselle Gustafssonin äänien perimisestä. ”Aika vaikea on nykyaikana sanoa niin. Kaikki äänet ovat jaossa silloin, kun vaalit ovat.”

Lyly toimii kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana ja konsernijaoston puheenjohtajana. Hänet valittiin maaliskuussa Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi. Valtakunnallista tunnettuutta hän sai toimiessaan SAK:n puheenjohtajana 2009–2016.

Lyly keräsi eniten ääniä aluevaaleissa koko Pirkanmaalla. Hän sai 4 350 ääntä, mikä oli viidenneksi suurin äänimäärä koko maassa.

Lue lisää: Lauri Lyly keräsi eniten ääniä koko Pirkanmaalla: ”Tuntuu kyllä hyvältä, on nöyrä olo”

”Kysymystä on heitetty aika paljon. Katsotaan tässä syksyn aikana, mitä sen kanssa tehdään”, Lyly sanoo.

Mitkä asiat harkintaan vaikuttavat?

”Asiaan vaikuttavat aika monet asiat. Kun lähtee johonkin, sitä lähtee aina täysillä. Sekin näkökulma täytyy muistaa, ja sitten se, että tämä työ on pääosin Helsingissä, jos tulisi valituksi.”

”Vaaleihin liittyen aika monen asian pitää olla kunnossa: tukiryhmät, vaalirahoitus ja kaikki. Nämä kaikki ovat avoinna olevia asioita.”

Mikä tuo imua asettua ehdolle?

”Eduskunta on vaikutuspaikkana sellainen, että siellä saa parhaan informaation maan asioista, ja lainsäädännöllä kuitenkin ohjataan Suomessa valtavasti asioita. Siinä mielessä siellä ollaan ytimessä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut