Rakennuslupien käsittely ruuhkautuu pahasti Lempäälässä – avuksi otetaan puhelinaika

Ensi maanantaista lähtien lupakäsittelijät palvelevat puhelimitse maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 13–14.

1.9. 13:12

Aamulehti

Lempäälän kunnan rakennusvalvonta raivaa rakennuslupien käsittelylle aikaa puhelinpalvelulla. Käsittely on ruuhkautunut siksi, että käsittelyssä on toistaiseksi yksi henkilö aiempaa vähemmän, ja puhelut keskeyttävät käsittelyn.

Ensi maanantaista lähtien lupakäsittelijät palvelevat puhelimitse maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 13–14. Muuna aikana lupakäsittelijät keskittyvät luparuuhkan purkamiseen. Ensisijaisesti pyydetään käyttämään sähköistä Lupapiste.fi-asiointipalvelua, jossa on myös ilmainen osio neuvojen kysymiseen.

Johtava rakennustarkastaja Jenni Rautanen Lempäälän kunnasta kertoo, että tällä hetkellä lupakäsittelyssä on yhden henkilön vaje verrattuna aiempaan. Edellisen irtisanouduttua kesän aikana johtavaksi rakennustarkastajaksi valittiin Rautanen, jolta jäänyttä paikkaa ei vielä ole avattu hakuun.

Rautanen kertoo, että käsittelyä odottaa 113 hakemusta, ja käsittelijöitä on kaksi. ”Optimaalinen tilanne olisi, että yhdellä käsittelijällä olisi 20–30 hakemusta”, hän sanoo. ”Koitamme puhelinsoittoajalla helpottaa tilannetta, jotta keskeytyksiä tulisi mahdollisimman vähän työpäivän aikana. Puhelinsoittoaika on käytössä toistaiseksi.”

Katselmusasiat hoituvat entiseen tapaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut