Nokian Tottijärvi valittiin Pirkanmaan vuoden kyläksi

Pirkanmaan vuoden 2022 kylätoimintatunnustukset jaettiin vuoden kylälle, vuoden kylätoimijalle ja vuoden kyläteolle.

Pohjaslahden kylään Mänttä-Vilppulaan Puhuri ry:n rakentama Palellusvuoren näkötorni on vuoden 2022 kyläteko. Näkötorni avautui yleisölle 30. huhtikuuta.

1.9. 10:06

Aamulehti

Pirkan Kylät ry myönsi kolme kylätoimintatunnustusta vuodelta 2022.

Vuoden kylä -tunnustus jaetaan osoituksena uudenlaisten toimintatapojen kehittämisestä, huomionarvoisesta toiminnasta ja yhteistyöstä. Vuonna 2022 tunnustuksen sai Nokian Tottijärvi. Kylän toiminnasta vastaa Tottijärvi-Seura ry ja usea muu yhdistys.

Tunnustuksen taustalla on Tottijärven monipuolinen kehittäminen ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Vireää toimintaa Tottijärvellä järjestetään erityisesti kylätorilla ja Jukolan juhlatalolla.

Tunnustuksessa huomioitiin myös kylän historiaa tallentanut valokuvateos sekä paikallinen kylälehti. Kylän lapset ja nuoret on myös huomioitu erityisellä tavalla.

Lisäksi vuoden kylä -kategoriassa annettiin kunniamaininta Kuhmoisissa sijaitsevalle Päijälän kylälle.

Vuoden kylätoimija

Vuoden kylätoimija -tunnustus jaetaan kylän toiminnassa ansioituneille henkilöille.

Tunnustuksen sai puheenjohtaja Leo Laine Ruoveden Muroleen kylät ry:stä. Tunnustuksen taustalla on muun muassa aktiivinen työ Muroleen kylien talkootöissä, yhdistyksen asioiden tunnollinen hoitaminen ja yhdistyksen työkokeilijoiden ohjaaminen.

Vuoden kylätoimija -tunnustuksen sai myös puheenjohtaja Päivi Heinonen pälkäneläisen Sappeen ja Ohvenon kyläyhdistys ry:stä. Tunnustuksessa huomioitiin erityisesti Sappeen koulun kesänäyttelyiden hoitaminen, koulun remontti sekä koulun ostaminen kyläyhdistykselle vuonna 2022.

Vuoden kyläteko

Vuoden kyläteko -tunnustus jaetaan huomionarvoisesta teosta.

Tunnustuksen sai Palellusvuoren näkötorni Pohjaslahden kylässä Mänttä-Vilppulassa. Puhuri ry rakensi lähes 30 metriä korkean näkötornin, joka avattiin toukokuussa. Rakentamiseen osallistui 75 talkoolaista ja sen vuoksi perustettiin näkötornitoimikunta.

Kylätoimitunnustusten saajista päättää vuosittain Pirkanmaan kylien yhteisjärjestö Pirkan Kylät ry:n asiantuntijaraati. Palkitsemistilaisuus on Valkeakosken Sääksmäellä Kelhin seurantalolla 24. syyskuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut