Parkanolaista koulua uhattiin kouluampumisella sosiaalisessa mediassa – viestin lähettäjä oli alle 15-vuotias lapsi

Sisä-Suomen poliisin mukaan uhkaus havaittiin maanantai-iltana. Uhkaus oli tehty pilailumielessä.

Koulu- ja kulttuurikampus Kaarnaa on uhattu viestintäsovellus Jodelissa. Kaarna on kuvassa taka-alalla, ja se on kuvattu kesäkuussa 2020.

30.8. 8:50 | Päivitetty 30.8. 13:20

Aamulehti

Parkanon koulu- ja kulttuurikampus Kaarnaa on uhattu kouluampumisella anonyymissa viestintäsovellus Jodelissa. Asian vahvistaa Sisä-Suomen poliisin komisario Marko Luosa. ”Sellainen epämääräinen uhkaus on esitetty”, hän sanoo.

Poliisille tulleen tiedon mukaan teko oli uhattu toteuttaa tänään tiistaina 30. elokuuta kello 10.50.

Luosan mukaan uhkaus havaittiin maanantai-iltana. Poliisi tiedotti tiistaina puoli kahdentoista aikaan, että uhkauksen esittäjä on saatu selvitettyä. Poliisi sai anonyymin viestin lähettäjän tiedot keskustelusovellus Jodelista.

Uhkausviestin lähettäjä oli alle 15-vuotias lapsi, ja uhkaus oli tehty pilailumielessä. Poliisi muistuttaa, että poliisi ottaa koulu-uhkaukset aina tosissaan ja että niiden tekemisestä tulee seurauksia. Tekoa voidaan tutkia muun muassa laittomana uhkauksena. Jos tekijä on lapsi, hänestä tehdään lastensuojeluilmoitus.

Rikoskomisario Antti Leppilahden mukaan poliisi puhuttaa lasta lastensuojeluviranomaisten kanssa mitä luultavimmin tiistain aikana.

Partioita koululla

Luosan mukaan poliisi ei ohjeistanut koulua erikoistoimenpiteisiin. Poliisi oli tiistaina aamulla paikalla koululla, ja tilanne oli rauhallinen. Leppilahden mukaan paikalla oli useita poliisipartioita.

”Aina kun tällainen uhka on, se aiheuttaa pelkoa ja jännitystä, mutta käsittääkseni tilanne paikan päällä on ollut rauhallinen. Vaikkakin varmasti jännittynyt”, hän kertoo.

Leppilahdella ei ole tarkkoja valtakunnallisia tilastoja siitä, miten yleistä on tehdä kouluampumisuhkauksia pilailumielessä. ”Onneksi valtaosa tämäntyyppisistä koulu-uhkauksista on enemmän tai vähemmän erilaista pilailua tai kiusantekoa”, hän sanoo.

Hän ei osaa sanoa, esiintyykö koulujen alkamisen yhteydessä enemmän uhkailua kuin muuten lukuvuoden aikana.

Aamulehti tavoitti myös johtavan ja lukion rehtorin Jenni Annalan, mutta hän ei halunnut kommentoida, mitä on tapahtunut tai millainen uhkaus on kyseessä.

Kaarnan tiloissa sijaitsevat ala- ja yläkoulu sekä lukio. Koulun verkkosivuilla kerrotaan, että siellä opiskelee noin 700 lasta ja nuorta

Päivitys 30.8. kello 11.43: Lisätty tiedot siitä, että uhkaus koski kouluampumista, että poliisi oli paikalla koululla, että tekijä on saatu selville ja että alaikäisestä tekijästä voidaan tehdä lastensuojeluilmoitus.

Päivitys 30.8. kello 13.17: Lisätty rikoskomisario Antti Leppilahden kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut