Ely-keskus: Ylöjärven Karhen kyläkoululle ei pidä myöntää purkulupaa

Ylöjärven Karhen kyläkoulun rakennuksessa todettiin loppuvuodesta 2021 mittavia sisäilmaongelmia. Toukokuussa valtuusto päätti, että vanhan koulun tilalle rakennetaan uusi ja vanha puretaan. Nyt purkuluvan myöntäminen on kuitenkin vaakalaudalla, sillä esimerkiksi ely-keskus on sitä vastaan.

Karhen kyläkoulun tilat eivät ole tällä hetkellä käytössä. Koulurakennukselle on haettu purkulupaa, mutta ely-keskus ei puolla sitä.

27.8. 8:26

Aamulehti

Ylöjärven Karhen kyläkoulurakennuksen purkusuunnitelmat ovat vastatuulessa, vaikka kaupungilla vanhan koulurakennuksen purkamista ja uuden rakentamista on edistetty kuluvan vuoden aikana nopealla tahdilla.

Suunnitelmien edistäminen alkoi sen jälkeen, kun koulurakennukseen loppuvuodesta 2021 tehty kuntotutkimus paljasti rakennuksen kärsivän mittavista ongelmista. Monien vaiheiden ja suunnitelmien jälkeen kaupunginvaltuusto päätti toukokuussa, että vanha koulurakennus puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi.

Vielä alkukesästä arvioi oli, että vanhan koulurakennuksen purkaminen voisi käynnistyä nopealla aikataululla siten, että uusi koulurakennus olisi mahdollista ottaa käyttöön vanhan paikalla jo syksyllä 2023.

Lue lisää: Laajoista sisäilmaongelmista kärsivän kyläkoulun oppilaat väliaikaisiin tiloihin – Ylöjärvi kiirehtii uuden rakentamista, mutta purkulupaa ei ole

Lue lisää: 123-sivuinen kuntotutkimus paljasti sisäilma­ongelmat ylöjärveläisessä kyläkoulussa – Nyt paikalle suunnitellaan nopeasti uutta rakennusta

Koulurakennuksen purkamisesta on jätetty purkulupahakemus, johon on pyydetty lausuntoja Pirkanmaan maakuntamuseosta, Ylöjärven kaupungin kaavoituksesta sekä ely-keskukselta.

Lausunnot purkulupahakemukseen liittyen on nyt annettu. Ely-keskus katsoo omassaan, ettei rakennukselle tule myöntää purkulupaa.

Ely-keskus perustelee asiaa sillä, että koulu sijoittuu Pirkanmaan maakuntakaavan maakunnallisesti arvokkaalle Karhen kulttuuriympäristön alueelle ja on sen keskeinen rakennus. Ely-keskus toteaa, että koulurakennuksen purkaminen merkitsisi arvoalueen arvojen heikkenemistä.

Ely-keskuksen mukaan koulurakennus on asiantuntija-arvion perusteella kunnostettavissa kohtuullisin toimenpitein, eikä purkua voida perustella rakennuksessa havaituilla suppea-alaisilla rakennusvaurioilla.

Aamulehti ei perjantaina iltapäivällä tavoittanut Pirkanmaan maakuntamuseota ja Ylöjärven kaupungin rakennusvalvontaa kommentoimaan asiaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut