Kriisin ravistelema Pirkanmaan hoitokoti valitsi väliaikaisen hallituksen – Tässä uudet nimet

Uusi hallitus toimii väliaikaisena vuoden loppuun asti.

Johtamiseen ja ilmapiiriin liittyvässä kriisissä paininut Pirkanmaan hoitokoti sai uuden hallituksen tiistaina.

23.8. 17:43 | Päivitetty 23.8. 18:57

Aamulehti

Pirkanmaan hoitokoti on täydentänyt hallitustaan. Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön valtuuskunta valitsi tiistaina ylimääräisessä kokouksessa hallituksen jäseniksi hallitusammattilainen Satu Ahlman-Kovasen, Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenen Anne-Mari Jussilan ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön entisen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Markku Virkamäen.

Hallitus toimii väliaikaisena 31. joulukuuta 2022 asti.

Uusi hallitus valitsi puheenjohtajaksi Markku Virkamäen.

Valtuuskunta kertoi tiistaina saaneensa hallitukselta katsauksen hoitokodin tilanteesta. Sen mukaan tilanne on vakaa ja potilasturvallisuus on hallinnassa.

Johtaja ja osa hallituksesta erosi maanantaina

Pirkanmaan hoitokotia on jo pitkään ravistellut johtamiseen ja ilmapiiriin liittyvä kriisi. Aamulehti uutisoi asiasta heinäkuun alussa. Johtaja Anu Kartovaara on kiistänyt henkilöstöstä esitetyt väitteet kiusaamisesta, häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä.

Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön valtuuskunta ja hallitus keskustelivat asiasta yhdessä 3. elokuuta, ja tuolloin valtuuskunta ohjeisti hallitusta keskustelemaan johtaja Kartovaaran irtisanoutumisesta. 15. elokuuta hallitus kuitenkin yksimielisesti päätti, että johtaja nauttii sen luottamusta. Tämä oli yllätys valtuuskunnalle, ja päätöksen jälkeen osa hoitokodin työntekijöistä ilmoitti 19. elokuuta toteuttavansa joukkoirtisanoutumisen.

Kriisi sai yhden päätöksen, kun Kartovaara irtisanoutui maanantaina. Myös Pirkanmaan hoitokodin toiminnasta vastaavan Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön hallituksen puheenjohtaja Anne Lindfors, varapuheenjohtaja Leena Lehtonen ja jäsen Tommi Rasila erosivat hallituksesta. He olivat olleet vahvasti johtaja Kartovaaran tukena.

Hallitukseen jäivät Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vs. johtaja Juhani Sand, Tampereen yliopistollisen sairaalan ylihoitaja Kaija Leino sekä Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasielunhoidon johtaja Mika Kallunki.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut