Tampere-Pirkkalan matkustajamäärät kasvoivat jälleen heinäkuussa – syksyllä alkaa lennot Kanarialle, keväällä mahdollisesti Tukholmaan

Matkanjärjestäjä Tui aloittaa lennot Kanarialle. SAS aloittaa mahdollisesti keväällä lennot Tukholmaan.

Ensimmäinen Air Balticin lento Tampere-Pirkkalasta Latviaan lähti 5. lokakuuta 2021.

23.8. 15:07

Aamulehti

Tampere-Pirkkalan lentoaseman matkustajamäärät kasvoivat jälleen heinäkuussa. Matkustajia oli viime kuussa yhteensä 25 283, kun vielä kesäkuussa matkustajia oli 20 876.

Lue lisää: Tampere-Pirkkalan lentoliikenne elpyy vauhdilla, kesäkuussa matkustajia jo enemmän kuin ennen koronaa – ”Vielä ei olla kapasiteetin rajoilla”

Lentoaseman päällikkö Mari Nurmisen mukaan Tampere-Pirkkalassa oli heinäkuussa kolmanneksi eniten lentomatkustajia kaikista Finavian lentoasemista. ”Heinäkuu meni todella hienosti, matkustajamäärä kasvoi entisestään. Toivotaan, että sama trendi jatkuu myös elokuussa.”

Air Baltic lentää tällä hetkellä Tampereelta suoraan kahdeksaan kohteeseen: Riikaan, Osloon, Kööpenhaminaan, Amsterdamiin, Frankfurtiin, Müncheniin, Rodokselle ja Malagaan. Air Balticin yhteyksien lisäksi Tampere-Pirkkalasta pääsee tällä hetkellä Ryanairilla Lontooseen ja Finnairin siivin Helsinkiin.

Syksyllä matkanjärjestäjä Tui aloittaa lennot Kanarialle. Muuten Tui järjestää lentoja Turkkiin. ”Kanaria alkaa uutena, ja nykyiset lennot jatkuvat.”

Lue lisää: Tui lopettaa lennot Tampere-Pirkkalasta Kanarialle vähäisen kysynnän vuoksi – Viimeinen lento lähti matkaan maanantaina

Air Balticin Rodoksen lennot lakkaavat lokakuussa. Reitti oli Nurmisen mukaan alunperinkin tarkoitettu kesäreitiksi. Keväällä lennot on tarkoitus aloittaa jälleen uudestaan.

Lentoyhtiö SAS aloittaa mahdollisesti lennot Tukholmaan keväällä. Asiaan odotetaan Nurmisen mukaan vielä vahvistusta SAS:ilta. ”Toivotaan, että viimeistään keväällä alkaisivat lennot.”

Muiden lentoyhtiöiden kanssa käydään Nurmisen mukaan neuvotteluja, mutta vielä ei ole tiedossa, että uusia yhtiöitä alkaisi lentää Tampere-Pirkkalasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut