Uusi pelastusjohtaja Mika Kontio kertoo uransa rajuimmasta tulipalosta ja onnettomuudesta, jossa 7-vuotias kuoli harmittomalta vaikuttaneessa tilanteessa: ”Pieni mies lähti liian aikaisin”

Turusta Tampereelle siirtyvä Pirkanmaan uusi pelastusjohtaja Mika Kontio luottaa omaan väkeensä ja me-henkeen. Kokenut brankkari on ollut etulinjassa hurjissa tilanteissa. ”En ole koskaan nähnyt niin suuria, valtavan kerrostalon korkuisia liekkejä”, hän muistelee muutaman vuoden takaista jättipaloa. Lue myös Kontion vastaukset kymmeneen kysymykseen pelastajapulasta, palkoista, machoilusta ja häirinnästä.

”Minua saa vetää kadulla hihasta. Pysähdyn mielelläni juttelemaan turvallisuusasioista kaupunkilaisten kanssa”, sanoo Pirkanmaan uusi pelastusjohtaja Mika Kontio. Hänet kuvattiin Tampereen keskuspaloaseman hallissa elokuun lopussa.

6.9. 6:30

Aamulehti

Pirkanmaan uudesta pelastusjohtajasta Mika Kontiosta, 52, saa hyvän ensivaikutelman. Pitkän linjan brankkari saapuu haastatteluun sekunnilleen sovittuna aikana. Ryhdikäs olemus, ystävällinen kädenpuristus, rehdin ja iloisen oloinen katse ruskeissa silmissä. Hänen mukanaan on aviopuoliso Kristiina Kontio. Pariskunta on tullut Turusta Tampereelle tutustumaan kaupungin ja lähiseudun asuinalueisiin. ”Muutamme ensin vuokralle ja katsomme rauhassa, minne asetumme.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut