Sastamalassa hetkellisesti yli 11 000 ilman sähköä torstaina – Nokialla vikaa ei voi korjata, ennen kuin ukkonen siirtyy pois päältä

Ukkonen iski Sastamalaan vieden sähköt lähes puolelta asukkaista. Ympäri Pirkanmaata on edelleen sähköttömiä kotitalouksia.

Nokialla salamoi myös tänään.

18.8. 21:33

Eilen ja tänään Pirkanmaalla riehuneet ukkosmyräkät ovat tehneet tuhojaan sähkölinjoihin kautta maakunnan. Tänään noin kello 19.15-19.55 välisenä aikana Sastamalassa olivat sähköt poikki lähes puolelta kaupungin asukkaista.

Sähköyhtiö Carunan käyttöpäällikkö Petteri Palmumaa kertoo, että kaikkiaan ilman sähköä oli 11 761 Carunan asiakasta.

”Ukkonen iski nyt todella ikävästä Sastamalaan, jossa taisi olla päivän salamaennätys”, Palmumaa sanoo.

Hän jatkaa, että sähköt saatiin silti nopeasti takaisin kaukokäynnistyksellä.

Noin kello 21.50 Carunan kaikista asiakkaista ilman sähköä on 51.

Lähes 300 sähköttä

Torstaina noin kello 20.45 Elenialla oli sähköverkoissaan korjattavana kolme vikaa, joiden takia 231 kotitaloutta oli ilman sähköä Pirkanmaalla.

Suurin vika vaikutti Nokia–Vesilahti-alueella, jossa 227 asiakasta oli ilman sähköä. Mänttä-Vilppulassa sähköt oli poikki kolmelta ja Kangasalla yhdeltä kotitaloudelta.

Elenian käyttöpäällikön Heikki Paanasen mukaan vian korjaamista ei Nokialla oltu päästy aloittamaan, sillä ukkonen oli edelleen suoraan vikapaikan päällä. Hän ei osannut arvioida, milloin talouksille saadaan sähköt, sillä ei ollut varmaa, milloin ukkonen liikkuu muualle.

Mänttä-Vilppulassa ja Kangasalla oli tarkoitus saada viat korjattua ennen vuorokauden vaihtumista.

Energiateollisuuden ylläpitämän sähkökatkokartan mukaan Tampereen sähköverkolla oli 41 vikakatkoa torstaina kello 21 aikaan.

Oikaisu 19.8.2022 klo 10.10: Käyttöpäällikkö Petteri Palmumaan nimi oli kirjoitettu virheellisesti muotoon Petteri Palmuranta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut