Tampereella suosioon noussut lasten puistoruokailu halutaan käynnistää pikavauhtia myös Ylöjärvellä: ”Toivon, että asia nähtäisiin tärkeänä”

Ylöjärvellä on jätetty valtuustoaloite koskien puistoruokailun järjestämistä kaupungin alueella jo ensi kesänä. Valtuustoaloitteen on jättänyt Ylöjärven sdp:n valtuustoryhmä.

Ylöjärven sdp:n valtuustoryhmään kuuluva Päivi Stenman sanoo, että puistoruokailua voitaisiin kokeilla ensi kesänä yhdessä leikkipuistossa tai puistoalueella. Stenman sanoo, että esimerkiksi kuvassa näkyvä Räikän ranta-alue voisi olla yksi vaihtoehto puistoruokailun paikaksi.

20.8. 8:21

Aamulehti

Helsingissä vuosikymmeniä järjestetty ja Tampereellakin kahtena kesänä tuulta alleen ottanut lasten puistoruokailun malli halutaan käyttöön myös Ylöjärvellä.

Valtuustoaloitteen puistoruokailun aloittamisesta kesällä 2023 on jätti kesäkuussa sdp:n valtuustoryhmä.

Valtuustoryhmään kuuluva Päivi Stenman kertoo, että valtuustoaloite lähti liikkeelle hänen ehdotuksestaan.

Lue lisää: Lasten maksuttomassa puistoruokailussa jaettiin tänä kesänä lähes 6 000 ateriaa Tampereella: ”Hienoa olisi saada tästä kesäinen perinne”

Stenman sanoo, että sysäyksen antoi pidemmän aikaan kestänyt seuranta siitä, kuinka malli on toiminut muissa kunnissa, joissa se on käytössä.

Stenman sanoo, että erityisesti siinä vaiheessa, kun Tampere otti puistoruokailun käyttöön, kiinnostus asiaa kohtaan konkretisoitui valtuustoaloitteeksi.

Puistoruokailusta olisi Stenmanin mukaan hyötyä niin lapsille kuin aikuisille. Hän sanoo, että siitä olisi konkreettinen hyöty lasten ja perheiden taustasta huolimatta.

Stenman sanoo, että ideaalitilanteessa kyseessä olisi lämmin lounasruoka, kuten esimerkiksi keitto.

”Myös pienempikin eväs tai eväspussi olisivat parempia kuin ei mitään. Lisäksi toiveena on, että ruokailun yhteyteen saataisiin jotakin pientä oheistoimintaa.”

Valtuustoaloitetta käsiteltiin kaupunginvaltuustossa kesäkuussa, jolloin se lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi. Kuinka valtuustoaloitteelle lopulta käy, selviää myöhemmin.

Stenman arvioi, että loppuvuoden aikana asian kanssa ollaan viisaampia, kun talousarviota valmistellaan. Tavoitteena kuitenkin on, että puistoruokailua päästäisiin kokeilemaan vajaan vuoden päästä ainakin yhdessä puistossa.

”Toivon, että asia nähtäisiin tärkeänä kunnassa, jossa lapsia ja lapsiperheitä riittää”.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut