“Ensimmäiset kunnolliset kuntoportaat Pälkäneellä” – Kuvat: Syrjänharjulle valmistuu 200 askelman portaat, joilta avautuu upea järvimaisema

146 askelman ensimmäinen osuus on jo valmiina harjulla. Alaosan 50 askelmaa Aapiskukon liikenneaseman viereen valmistuu loppuvuodesta. Kunta maksaa materiaalit, Lions Club Pälkäne toteuttaa.

Noin 200 askelman kuntoportaat syntyvät kunnan ja Lions Club Pälkäneen yhteishankkeena.

19.8. 8:02

Aamulehti, Pälkäne

Komeaan maisemaan Pälkäneen Syrjänharjulle, Aapiskukon liikenneaseman viereen valmistuvat loppuvuoden aikana vajaan 200 askelman kuntoportaat.

Portaiden ensimmäinen osuus eli 146 porrasta valmistuivat harjun yläosaan itse asiassa jo loka–marraskuussa viime vuonna ja loput 50 askelmaa rinteen alaosaan valmistuvat loppuvuoden aikana, kun liikenneaseman uuden mittarikentän rakennustyöt ovat valmiit.

Pälkäne-portaat -hankkeessa ovat mukana Pälkäneen kunta, joka hankki materiaalit ja Lions Club Pälkäne, joka rakentaa portaat talkootyönä.

Lions Clubin porrasprojektin projektipäällikön Otto Norokorven mukaan sopimus portaiden toteuttamisesta tehtiin kunnan kanssa kesäkuussa 2021. Kunta oli puolestaan tehnyt pitkäaikaisen vuokrasopimuksen maa-alueen käytöstä Aapiskukon yrittäjän Mirja Merikarin kanssa.

“Klubissa on 37 jäsentä, joukossa myös rakennus- ja maanrakennusalan osaajia, joten portaat rakennetaan jäsenten vapaaehtoistyöllä talkoilla. Samalla klubi myy portaisiin mainostilaa yrityksille, ja kartuttaa näin hyväntekeväisyyskassaansa tulevia lahjoituksia varten”, Norokorpi selvittää.

“Eivät pitkät, mutta jyrkkyyttä riittää”

Kuntoportaiden yläpäästä, Syrjänharjun laelta avautuvat komeat maisemat valtatie 12:n suuntaan Pälkänevedelle ja harjun toisella puolella siintää Mallasvesi.

Pälkäne-portaiden yläpäästä avautuvat komeat maisemat valtatie 12:n ja Pälkäneveden suuntaan.

“Eiväthän nämä mitenkään pitkät portaat ole, jos vertaa esimerkiksi Kangasalan Sorolan portaisiin, jotka ovat kolme kertaa pidemmät. Harju on kuitenkin profiililtaan sen verran jyrkkä, että haastetta riittää kovempaankin treeniin.”

Korkeuseroa liikenneaseman mittarikentältä Syrjänharjun laelle kertyy 37 metriä.

Otto Norokorven mukaan portaiden alaosan rakennustyöt on määrä aloittaa mahdollisimman pian sen jälkeen, kun niiden tarkka paikka on neuvoteltu kunnan ja maanomistajan kanssa.

Kulku portaille on saatava turvalliseksi, koska vieressä on liikenneaseman raskaan liikenteen polttoaineen jakeluasema.

“Ensimmäiset kunnolliset kuntoportaat Pälkäneellä”

Pälkäneen liikuntakoordinaattorin Petri Ketolan mukaan Pälkäne-portaat ovat tervetullut lisä kunnan liikuntapaikkatarjontaan.

“Paikka on hyvä, koska sekä Aapiskukko että vanha rauniokirkko vetävät alueelle runsaasti vierailijoita. Projektissa kuntaan valmistuvat ensimmäiset kunnolliset kuntoportaat.”

Ketolan mukaan kipuaminen harjun laelle palkitsee, sillä sieltä avautuvat maisemat ovat huhkimisen arvoiset. Syrjänharjulle on rakennettu myös kuntorata ja alueelta löytyy lisäksi frisbeegolfrata.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut