Kangasalla sijaitsee kyläkauppa, jossa paikallisten ”neuvosto” kokoontuu joka aamu: ”Tapana on ilmoittaa, jos ei seuraavana päivänä tule, ettei kukaan hätäänny”

Vuodenvaihteesta asti kyläkaupan yrittäjinä toimineet Kati Knaapi ja Jani Hautamäki kertovat, että kauppiastoiminnan lisäksi heille on tärkeää tarjota kyläläisille yhteisöllinen paikka, jossa kyläläiset voivat kohdata toisiaan. Paikalla on ideoitu myös kylän suosituin tapahtuma Kuhmalahti pulling, joka järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kuhmalahden kyläkaupan yrittäjinä tänä vuonna aloittaneet Jani Hautamäki ja Kati Knaapi iloitsevat siitä, että saavat pyörittää kyläkauppaa Kangasalan Kuhmalahdella. Hautamäki ja Knaapi kertovat, että kauppiastyön lisäksi heille on tärkeää, että he voivat tarjota kyläläisille yhteisöllisen paikan.

21.8. 7:00 | Päivitetty 22.8. 14:41

Aamulehti

Kello on kuusi minuuttia vaille yhdeksän aamulla, kun Kuhmalahden kyläkaupan pihaan alkaa kaartaa autoja toinen toisensa perään. Osa saapuu paikalle yksin, osa on ottanut kyytiin kaverin.

Vaikka ulkopuolisen silmään näyttää siltä, että kyläkaupalle tullaan hakemaan unohtunutta kahvimaitoa ja hamstraamaan päivän tarjouksia, syy on aivan toinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut