Mika Kontio on valittu Pirkanmaan pelastusjohtajaksi

Pirkanmaan uudeksi pelastusjohtajaksi on valittu Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kontio.

16.8. 20:52

Pirkanmaan pelastusjohtajan virkaan on valittu Mika Kontio. Valinnan teki Pirkanmaan aluevaltuusto.

Kontio työskentelee Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkönä ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen integraatiojohtajana.

Kontio totesi aluevaltuuston kokouksessa, että pelastustoimi kärsii tällä hetkellä henkilöstövajeesta, jonka laajuus koko Suomen mittakaavassa on noin 2 000 henkilöä.

”Työtä on Pirkanmaallakin tehtävä henkilöstön veto- ja pitovoiman eteen. Työtä tarvitaan myös valtion rahoituksen saamiseksi tähän. Lisäksi sopimuspalokuntien toiminta on varmistettava kaikissa tilanteissa”, Kontio sanoi esittäytyessään aluevaltuustossa.

Varalle Pirkanmaan pelastusjohtajan virkaan on valittu Teemu-​Taavetti Toivonen.

Pirkanmaan aluevaltuusto valitsi tiistaina hyvinvointialueelle myös tarkastusjohtajan. Virkaan on valittu Jarmo Paananen, joka on toiminut pitkään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tarkastusjohtajana.

Asiakasmaksuihin pieniä muutoksia

Aluevaltuusto hyväksyi tiistaina ensi vuodelle sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksut. Tällä hetkellä Pirkanmaan kuntien terveydenhuollon tasasuuruisissa asiakasmaksuissa ei ole merkittäviä kuntakohtaisia eroja.

Aluevaltuuston hyväksymiin terveydenhuollon tasasuuruisiin asiakasmaksuihin tulee osalle asiakkaista senttien korotuksia. Sen sijaan asiakkaan maksukyvyn mukaan määrättävissä sosiaalihuollon maksuissa on ollut jonkin verran eroja.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut täydentyvät syksyn 2022 aikana. Ensi vuoden asiakasmaksut julkaistaan syksyllä verkkosivuilla.

Vammaispalvelun asiakasmaksut tulevat päätettäviksi myöhemmin, koska vammaispalvelulaki uudistuu vuodenvaihteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut