Tällaista on nyt ihmiskauppa Pirkanmaalla – erityisesti poliisia huolestuttaa rikollisten pariin harhautuvat alaikäiset: ”Peittyy piilorikollisuuteen”

Tampereelle aiotaan perustaa syksyn aikana monitoimijaverkosto, joka aikoo parantaa seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden ihmiskaupan uhrien avunsaantia. Listasimme tähän juttuun ihmiskauppatuomiot ja -epäilyt viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Ihmiskaupasta voidaan tuomita neljästä kuukaudesta kuuden vuoden vankeuteen, törkeästä ihmiskaupasta kahdesta vuodesta kymmeneen vuoteen. Aihekuva.

28.8. 7:00

Aamulehti

Ihmiskaupparikoksen mahdollisuuden pelätään lisääntyvän rikollisten käsiin joutuvien alaikäisten parissa Pirkanmaalla. Piilorikollisuuden vuoksi asia on vaikea, ja myös siksi, että alaikäiset eivät uskalla pyytää apua.

Aamulehti haastatteli asiantuntijoita Pirkanmaan ihmiskauppatilanteesta, ja kysyi myös, mikä tilanteessa huolestuttaa.

Mitä?

Ihmiskauppa

Yksilön vapauteen kohdistuva rikollisuuden muoto ja ihmisoikeusrikkomus, jossa uhrin vapautta tehdä päätöksiä omasta elämästään ja toiminnastaan rajoitetaan.

Ihmiskaupasta voidaan tuomita neljästä kuukaudesta kuuden vuoden vankeuteen. Törkeän tekomuodon rangaistusasteikko on kahdesta kymmeneen vuotta ehdotonta vankeutta.

Lisätietoa Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän nettiosoitteessa ihmiskauppa.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut