Kangasala haluaa nopeuttaa Lamminrahkan rakentamisessa syntyneen ylijäämämaan maisemointia – Muovaillaan pulkkamäeksi ja maastopyöräreitiksi

Kaupunki haluaisi sijoittaa läjitysalueelle viiden vuoden aikana 200 000 tonnia ylijäämämaata vuodessa.

Kangasalan kaupungin Lamminrahkan alueen projektipäällikkö Sanna Karppinen kertoo, että läjitysalueen täyttöä halutaan nopeuttaa esimerkiksi siksi, että sen maisemointi olisi mahdollista aikaisempaa nopeammalla aikataululla.

18.8. 7:00

Aamulehti

Kangasalan kaupunki haluaa nopeuttaa Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaista täyttöä. Kaupunki on jättänyt asiasta Pirkanmaan ely-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiselostuksen (YVA-selostus).

Tämän hetkinen ympäristölupa mahdollistaa sen, että Lamminrahkan alueen rakennushankkeista muodostuvia pilaantumattomia ylijäämämaita voi sijoittaa läjitysalueelle 49 000 tonnia vuodessa 15 vuoden ajan.

Kaupunki hakee nyt myönnettyyn lupaan muutosta, jolla sama määrä ylijäämämaata voitaisiin sijoittaa alueelle viiden vuoden aikana siten, että täyttömäärä olisi 200 000 tonnia vuodessa.

Muutoksenhaun taustalla on rakentamisen vilkastuminen Lamminrahkassa sekä muualla kaupungin alueilla. Muutoksella pyritään myös siihen, että läjitysalueen maisemointi voidaan toteuttaa nopeammin.

Muovautuu virkistysalueeksi

Lamminrahkan läjitysalueelle kuljetetaan pilaantumatonta maa-ainesta. Täyttöalue on 4,6 hehtaaria.

Läjitysalue muovataan tulevaisuudessa ulkoilu- ja virkistysalueeksi, jossa on esimerkiksi metsä- ja niittyalueita sekä erilaisia kumpareita ja reitistöä.

Kangasalan kaupungin Lamminrahkan alueen projektipäällikkö Sanna Karppinen kertoo, että tästä sekä alueella sijaitsevista kahdesta muusta läjitysalueesta käytetään tulevaisuudessa nimitystä virkistysmäki.

Karppinen sanoo, että alueet muotoillaan niin, että alueille muodostuu erilaisia mäenlaskumahdollisuuksia esimerkiksi pulkalla tai maastopyörällä.

Kaupungin ely-keskukselle toimittamassa arviointiselostuksessa esitetään tiedot hankkeesta, sen vaihtoehdoista sekä arvio ympäristövaikutuksista.

Ely antaa perustellun päätelmänsä arviointiselostuksesta viimeistään kahden kuukauden kuluttua lausunnon antamiseen ja mielipiteiden esittämiseen varatun määräajan päättymisestä.

Hankkeesta järjestetään yleisötilaisuus verkossa tänään 17. elokuuta. Mielipiteitä asiaan liittyen voi jättää 31. elokuuta saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut