Kangasalan Suinulan urheilukentän osittain pieleen mennyt 26 000 euron nurmikkoremontti siirsi harrastajat muualle – ”Kyllä se harmittaa, että emme ole nurmikentälle päässeet”

Viime syksynä uusittu Kangasalan Suinulan uusi nurmikenttä on ollut pois käytöstä koko kevään ja kesän ajan. Koska kenttää ei ole voinut käyttää, se on siirtänyt noin 130 lapsen jalkapalloharrastuksen ja pelit toisille kentille.

Kangasalan Suinulan urheilukentän nurmikenttä on toistaiseksi käyttökiellossa, joka johtuu nurmikon heikosta kunnosta. Käyttökielto on siirtänyt esimerkiksi Tampereen Pallo-Veikkojen jalkapalloharjoitukset sekä pelit toisaalle kevään ja kesän ajan. Toistaiseksi on epävarmaa, koska toiminta pääsee palaamaan Suinulan kentälle.

15.8. 7:00

Aamulehti

Kangasalan Suinulan urheilukentän nurmi uusittiin viime syksynä. Uusitulla nurmikentällä ei kuitenkaan ole vielä päästy pelaamaan, sillä se on osittain huonossa kunnossa juurtumatta jääneen siirtonurmen takia.

Uusi nurmipinta maksoi 26 500 euroa ilman arvonlisäveroa.

Kenttää ahkerasti käyttävän Tampereen palloveikot ry:n (TPV) kesäjalkapallotoiminnassa ohjaajana toimiva Mikko Pohja sanoo, että keväällä ja alkukesästä kentän toinen puoli näytti siltä, että siirtonurmen asennus ja juurtuminen olisivat tapahtuneet normaalisti, mutta kentän toisella puolella tilanne oli huonompi.

”Tilanne näytti silmääni siltä, että urakka olisi jäänyt joiltakin osin pahasti kesken.”

Nurmikentän pinta on Pohjan mukaan parantunut kesän aikana, mutta vieläkään se ei ole sellaisessa kunnossa, että jalkapallotoiminta voitaisiin käynnistää.

"Kesä- ja heinäkuun aikana joihinkin kohtiin kylvettiin uutta nurmikonsiementä. Paikkauksesta huolimatta tilannetta ei kuitenkaan saatu korjattua kuten voi havaita.”

Suinulan urheilukentän nurmikenttä uudistettiin viime syksynä kuorimalla vanha nurmi pois ja asentamalla uusi parannellun maaperän päälle. Asennuksen jälkeen jälkihoito ei kuitenkaan onnistunut täysin ja nyt nurmikentällä on useita isompia ja pienempiä alueita, joissa ei kasva nurmikko lainkaan. Niillä alueilla, joilla nurmi kasvaa, pelialusta on hyvässä kunnossa.

Huono nurmi siirsi harjoitukset

Suinulan nurmikenttää aktiivisesti harjoitus- ja pelikäytössä käyttävän Tampereen palloveikot ry:n (TPV) futisklubin päällikkö Sari Ilola sanoo, että kentän käyttökiellon myötä kahdeksan joukkueen harjoitukset on järjestetty kevään ja kesän aikana Ruutanan koulun hiekkakentällä. Pelitapahtumat on järjestetty Pirkkahallilla.

Ilola sanoo, että ennen kuin tieto kentän käyttökiellosta keväällä tuli, kenttä oli varattu TPV:n käyttöön viitenä iltana viikossa.

”Pelkästään TPV:n osalta kenttä olisi ollut kovalla käytöllä. Kyllä se harmittaa, että emme ole nurmikentälle päässeet.”

TPV:llä ei ole tiedossa, koska pelaaminen kentällä on mahdollista.

Lue lisää: Ruostuneita maalitolppia, tiilimurskaa ja pusikoita – Tällaiselta näyttää Pirkanmaan syrjäisillä urheilukentillä, jotka muistuttavat ajasta, jolloin lähes joka kylässä oli oma urheiluseuransa

Mikko Pohja kertoo, että kentän tilanne on puhuttanut Suinulan alueella myös laajemmin. Pohja sanoo, että alueen asukkaat ovat myös lähestyneet häntä tiedusteluilla siitä, mitä kentälle on tapahtunut ja milloin sitä pääsee jälleen käyttämään.

”Seuran puolesta asiaa on käsitykseni mukaan kysytty pari kertaa kaupungilta, mutta vastaus on ollut, että asiasta ilmoitetaan, kun pelaaminen kentällä on jälleen sallittua.”

Suinulan urheilukentän nurmikenttä uusittiin viime syksynä. Asennuksen jälkeen vähemmälle huomiolle jäänyt jälkihoito kuitenkin näkyy kuivina laikkuna useammassa kohdassa kenttää. Toistaiseksi ei ole tiedossa millaisella aikataululla korjaustyöt suoritetaan.

Nurmen hoito jäi

Kangasalan kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen kertoo, että syy nurmikentän heikkoon kuntoon on todennäköisesti se, että asentamisen jälkeen siirtonurmen alkuhoito jäi syksyllä ja tänä keväänä liian vähäiselle huomiolle ja osa nurmialueesta kuivui.

”Alkuhoidossa ei ole onnistuttu toivotulla tavalla. Haasteita nurmikon kasteluun tuotti erityisesti se, ettei kentällä ole omaa kastelujärjestelmää ja kastelu hoidettiin säiliöautojen avulla.”

Järvinen sanoo, että haasteita nurmikon kasvuun lähdölle teki keväällä myös paahtava aurinko sekä kuivattava tuuli. Järvisen mukaan juurtuminen tapahtuu noin kahdessa viikossa ja koska näin ei ole tapahtunut, jokin alkuhoidossa on mennyt pieleen.

Vielä ei ole tiedossa, missä vaiheessa kentän nurmipinta laitetaan uudelleen kuntoon.

Järvinen kuitenkin arvioi, että tämän vuoden puolella se tuskin on kuitenkaan mahdollista, sillä sellaista rahaa ei ole varattuna budjetissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut