Päätös, joka pitää perua – ilman Ylisfestaria emme ole ihmisiä

Vuonna 2019 paikalla Ylisfestarissa olleena minulle ei voi perustella lopettamispäätöstä mitenkään, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Jaana Leena Kerola.

10.8. 11:15

Aamulehti

Miten on mahdollista, että Ylisfestari järjestetään viimeistä kertaa? Luen uudestaan ja uudestaan Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin kertomia syitä lopettaa Ylisfestari.

Jos Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lopettaminen siirryttäessä hyvinvointialueeseen on yksi syy, ottakaa te hyvinvoinnista vastaavat Ylisfestari haltuunne ja jatkakaa sitä.

Lue lisää: Ylisfestareilla juhlitaan lauantaina viimeistä kertaa – Herra Ylppö ja Chisu päättävät yli 20-vuotisen historian

Paperilta maistuvat myös festivaalialueen asemakaavoitus ja psykiatristen palveluiden siirtyminen sieltä pois. Eikö Kaupin kampuksen läheltä löydy festivaalialuetta? Kyllä löytyy, jos on tahtoa ja halua. Ylisfestarilla on kokemusta onnistuneesta siirtymisestä Ylöjärveltä Nokialle.

Yleisö, esiintyjät, vapaaehtoiset ja muut ovat antaneet sydämensä Ylisfestarille. Siksi se ei kaadu yleisökatoon, vaan typerään päätökseen. Nyt viedään korvaamatonta heiltä, jotka pääsevät festareille vain saattajan kera. Lapsilta, kehitysvammaisilta, psykiatristen palveluiden asiakkailta ja monilta muilta.

Vuonna 2019 paikalla Ylisfestarissa olleena minulle ei voi perustella lopettamispäätöstä mitenkään. Taysin johdon tuolloiset sanat olivat silkkaa sanahelinää. Riemunkiljahdukset olivat ja ovat totta.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Lue myös tämä: Tuhannet ihmiset valtasivat Pitkäniemen upean puistoalueen ja Hevisaurus-fani koki kesän huipennuksen – Katso tunnelmalliset kuvat Ylisfestareilta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut