Puuskainen tuuli aiheutti sähkökatkoja ympäri Pirkanmaata – vikoja korjattiin aamuun asti

Elenian sähköverkossa esiintyi häiriöitä ympäri Pirkanmaata. Myös Tampereen sähkölaitoksen verkosto sai osansa ongelmista.

Tampere kuvattuna 13. heinäkuuta 2022.

6.8. 20:09 | Päivitetty 7.8. 8:37

Aamulehti

Puuskaisen tuulen vuoksi linjoille kaatuneet puut ovat aiheuttivat sähkökatkoja ympäri Pirkanmaata Elenian ja Tampereen sähkölaitoksen verkoissa.

Tampereen sähkölaitoksen viestintäpäällikkö Riitta Savola kertoo, että puuskainen tuuli katkoi sähköjä ainakin Tampereen Toimelankadulla. Myös Teiskossa Viitapohjan ja Hanhilahden alueella esiintyi häiriö sähkönjakelussa. Lisäksi sähkönjakelussa oli häiriö Niihaman alueella.

Savola ei osannut sanoa tarkkaa aikaa kaikkien vikojen korjaamiseen, mutta arvioi, että kauaa sähkön palauttamiseen ei mene, sillä päivystäjät ovat paikalla korjaamassa vikoja. Noin puoli yhdeksän aikaan aamulla sähkölaitoksen vikakartassa ei esiintynyt enää häiriöitä.

Ongelmia myös Elenialla

Elenian käytönvalvoja Jukka Tomula kertoo, että vikoja Elenian verkossa esiintyi ympäri Pirkanmaata. Häiriöitä esiintyi ainakin Kangasalla Kuohenmaalla, Mänttä-Vilppulassa Tyynysniemessä, Nokialla Harjuniityn alueella ja Urjalassa Nuutajärven alueella. Lauantaina kello 22.26 aikaan noin reilu 250 Elenian Pirkanmaan asiakasta oli vielä ilman sähköä. Pahimmillaan lauantaina kello 20.30 aikaan noin tuhat Elenian asiakasta oli ilman sähköä.

Häiriöt alkoivat Tomulan mukaan lauantaina iltakuuden aikaan, ja viimeinen niistä saatiin korjatuksi noin puoli seitsemään mennessä aamulla.

Elenian käyttövalvoja Markku Okkan mukaan Elenian verkosto on huomattavasti laajempi kuin Tampereen sähkölaitoksen verkosto, ja siksi siinä esiintyi enemmän katkoksia.

”Heillä on myös huomattavasti vähemmän ilmajohtoa kuin meillä. Kaikki verkostomme alueella esiintyvät häiriöt kohdistuivatkin ilmajohtoihin, joiden päälle oli kaatunut puita. Tampereen sähkölaitoksella on enemmän maakaapelia käytössä”, hän kertoi.

Päivitys 6.8.2022 kello 22.26: Lisätty tieto siitä, että noin 250 Elenian Pirkanmaan asiakasta oli vielä ilman sähköä kello 22.26.

Päivitys 7.8. 2022 kello 08.37: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut