Vesijohto rikkoutui Kangasalan Herttualassa – Kymmenkunta omakotitaloa oli tunteja ilman vettä

Veden laatu saattaa tilapäisesti heikentyä huolto- ja korjaustöiden aiheuttaman vesikatkon seurauksena.

4.8. 14:37 | Päivitetty 4.8. 19:47

Aamulehti

Vesijohto rikkoutui Kangasalan Herttualassa torstaina iltapäivällä. Kaukolankujalla vesiputkeen tuli halkeama, ja vettä vuoti ympäristöön.

Kymmenkunta omakotitaloa oli tunteja ilman vettä rikkoutuneen johdon vuoksi. Kangasalan Vesi arvioi torstai-iltana kello 19.45, että vedenjakelu palautuu kello 21 mennessä.

Korjaustyö on käynnissä. Viimeistelytyöt jatkuvat perjantaina. Kangasalan Veden kunnossapitoinsinööri Altti Raivio kertoi aiemmin torstaina, että alueen asukkaat olivat huomanneet vuodon, sillä paine oli heikentynyt vesiputkissa ja vuotokohtaan oli ilmestynyt vettä. ”Se osui semmoiseen kohtaan, joka saatiin nopeasti rajattua.”

Kangasalla oli torstaina vesijohto-ongelmia myös Pikonkankaalla Harjaskujalla. Siellä vuoti taloventtiilin kohdasta vettä hallitusti ojaan. Raivion mukaan se johtui venttiilin vanhasta osasta. Pikonkankaan vuoto korjataan perjantain aikana.

Pikonkankaalla talouksia ei ollut ilman vettä. Veden laatu saattaa kuitenkin tilapäisesti heikentyä myös siellä huolto- ja korjaustöiden aiheuttaman vesikatkon seurauksena.

Verkostovedessä voi tällöin olla ilmaa ja saostumia. Mahdollinen ilma ja saostumat poistuvat verkostosta normaalin vedenkäytön yhteydessä. Tarvittaessa vettä voi juoksuttaa runsaammin ilman poistumisen nopeuttamiseksi, vesilaitos ohjeistaa.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Korjaus 4.8. kello 15.42: Korjattu Herttula Herttualaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut