Vesilahti alkaa taas selvittää Pyhäjärven ranta-alueen kehittämistä kaavalla

Vesilahden kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen kertoo, että kunta haluaa vielä kerran arvioida alueen mahdollisuudet.

Lammasniemen lisäksi asemakaavassa oli osoitettu rakentamista Kurkiniityn ranta-alueelle.

4.8. 13:27

Aamulehti

Vesilahden suunnitelma kaavoittaa asuintontteja Lammasniemeen Pyhäjärven rannalle karahti hallinto-oikeuteen. Kunta päätti, että se ei jatka valitustietä, vaan alkaa kehittää aluetta ilman odottelua.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi Vesilahden kunnanvaltuuston viime vuoden huhtikuussa tekemän asemakaavapäätöksen. Hallinto-oikeuden päätöksen valitusaika umpeutui heinäkuun lopussa. Kunta tiedotti maanantaina, että se ei hae valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Lue lisää: Suunnitelmat Pyhäjärven rantatonteista kokivat takaiskun Vesilahdessa – hallinto-oikeus kumosi asemakaavan, koska virkistysalueita olisi paloiteltu liikaa

Hallinto-oikeus katsoi, ettei alueen osayleiskaavaa huomioitu kaavoituksessa maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Oikeus arvio, että rakentamista oli osoitettu niin, että osayleiskaavassa retkeily- ja virkistyskäyttöön osoitettu laaja yhtenäinen ranta-alue pirstaloituisi.

Miksi kunta ei hakenut valituslupaa, Vesilahden kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen?

”Mikäli valituslupa olisi saatu, olisi käsittely seuraavassa oikeusasteessa kestänyt varmaan vielä vuoden verran. Haluamme vielä kerran arvioida alueen kaavalliset mahdollisuudet ja löytää kuntaa sekä kuntalaisia palvelevan lopputuloksen.”

Miten aluetta voidaan kehittää niin, että virkistyskäyttöön osoitetut alueet eivät pirstaloidu, ja milloin kehittämiseen ryhdytään?

”Tätä kunnan kaavatoimikunta ja kunnanhallitus selvittävät heti syksyllä. Alueen kehittäminen vaatii kuitenkin selkeästi kaavallista tarkastelua, koska luonnonmukaisena virkistyskäyttö ei tälläkään hetkellä toteudu.”

Asemakaava on puhuttanut Vesilahdella, ja kunnanvaltuuston päätöksestä tehtiin useita valituksia. Asemakaavan valmistelun aikana alueen asukkaat tekivät myös kuntalaisaloitteen, jolla pyydettiin keskeyttämään Lammasniemen kaavoittaminen ja säästämään rannat rakentamiselta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut