Näsijärvellä pörräävät helikopterit herättivät huolen: Häiritsevätkö kopterit pesiviä lintuja? – Lintu­asiantuntijalta rauhoitteleva vastaus

Lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin rauhoittelee helikoptereista huolestuneita lukijoita.

Yhdysvaltalaiset Black Hawk -helikopterit lensivät matalalla Näsijärven yllä alkuillasta maanantaina.

4.8. 5:30

Aamulehti

Tampereella Näsijärvellä nähtiin maanantai-iltana melkoinen näky, kun kaksi yhdysvaltalaista Black Hawk -sotilashelikopteria pörräsi Koljonselällä.

Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Janne Sallila Utin jääkärirykmentistä kertoi tiistaina, että lentotoiminta liittyy parhaillaan käynnissä olevan jääkärirykmentin järjestämään harjoitukseen, johon osallistuu Yhdysvaltojen maavoimien ilmailun ja Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien joukkoja.

Ainakin toinen helikoptereista laskeutui pienelle kallioluodolle. Näyttävä tapahtuma herätti huolta Aamulehden lukijassa, sillä Näsijärvellä sijaitsee Ykspetäjän luoto, jossa pesii erilaisia vesilintuja. Luoto on muun muassa naurulokkien suosiossa.

Lukijaa huoletti, häiritsikö luodolle laskeutunut helikopteri naurulokkiyhdyskuntaa ja saattoiko se jopa tappaa linnunpoikasia. Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin kuitenkin rauhoittelee huolestuneita.

Lokeilla ei ole hätää

Helin tunnistaa tapauksen nopeasti, sillä myös Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys on saanut yhteydenoton tapahtuneesta. Helin kuitenkin rauhoittelee lokkien turvallisuudesta huolestuneita.

Helinin mukaan kesä on jo niin pitkällä, että lokkien ja tiirojen pesimäkausi alkaa olla jo ohi. ”Poikaset ovat sen verran isoja, että ne eivät ole enää siinä mielessä vaarassa.”

Tämä tarkoittaa sitä, että nuoret tiirat ja lokit ovat jo lentäneet pesästä. Helinin mukaan esimerkiksi juuri naurulokit ovat jo aikalailla poistuneet pesimäalueiltaan. ”Nehän lähtevät jo siinä heinäkuun alussa, heinäkuun puolivälissä.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut