M/S Tampereen Nokian-visiitti jatkuu, nyt odotellaan mahdollista rikosilmoitusta: ”Pyritään tekemään kaikki mahdollinen ennen yhteyden ottamista poliisiin”

Huonokuntoinen M/S Tampere kelluu edelleen Nokian Viinikanniemen laivalaiturissa. Määräaika sen pois viemiselle umpeutui jo puolitoista viikkoa sitten.

M/S Tampere on 30-metrinen ja 65 vuotta vanha laiva.

1.8. 13:05

Nokian kaupunki kertoi heinäkuussa antaneensa M/S Tampereen omistajille perjantaihin 22.7. saakka aikaa siirtää 30-metrinen alus pois sekä Viinikanniemestä että Nokian kaupungin mailta ylipäätään. Jos tätä vaatimusta ei täytettäisi, tekisi kaupunki rikosilmoituksen sillä perusteella, että Viinikanniemen laivalaituri on otettu luvatta käyttöön.

Lue lisää: Kahdesti uponnut M/S Tampere lilluu yhä Nokian Viinikan­niemessä – omistajilla vielä reilu viikko aikaa siirtää laiva muualle

Lue lisää: Mitä surullisenkuuluisa alus tekee Nokialla? Kahdesti uponnut vanha rouva ilmestyi Viinikanniemeen ja herättää keskustelua – Omistaja ei kommentoi asiaa

Tänään maanantaina, liki puolitoista viikkoa aikarajan umpeutumisen jälkeen, M/S Tampere kelluu edelleen samassa paikassa kuin missä se on ollut juhannuksen tienoilta saakka. Nokian kaupungin katuinsinööri Aino Tuikka toteaa, että mahdollista rikosilmoitusta ryhdytään tehtailemaan seuraavalla viikolla, kunhan kaupunkikehitysjohtaja ja asiasta päättävä Mikko Nieminen palaa lomalta töihin. Myös Tuikka itse on vasta lomalta takaisin saapunut, joten hän ei itsekään ole vielä ehtinyt olla yhteydessä laivan omistajiin tai käydä katsomassa laivan kuntoa.

”Täytyy käydä katsomassa paikan päällä, että mikä Viinikanniemessä on tilanne. Uskoisin, että yritämme vielä puhua laivan omistajillekin. Pyritään tekemään kaikki mahdollinen ennen yhteyden ottamista poliisiin”, Tuikka sanoo.

Tuikka kertoo, että omistajien mukaan laiva on Viinikanniemen laiturissa sen vuoksi, että he odottavat sen pääsemistä jonnekin, mahdollisesti korjaamolle. Alus ei Tuikan käsityksen mukaan ole vesiliikennekelpoinen, joten vesiteitse sitä ei liene mahdollista siirtää minnekään.

Mikä?

M/S Tampere

Vuonna 1957 valmistunut, Wärtsilä Technologyn rakentama matkustaja-alus.

Aluksen rakennusmateriaalina on käytetty terästä ja alumiinia.

Pituudeltaan alus on 28,85 metriä, leveydeltään 6,81 metriä ja korkeudeltaan 3,15 metriä.

Matkustajapaikkoja on 180. Ruokailutilaa aluksessa on noin sadalle matkustajalle.

Alus on tullut tunnetuksi siitä, että alus on uponnut osittain kaksi kertaa.

Alus kellui vuosien 2013–2017 ajan Laukontorin laiturissa, kunnes sen omistajaksi vaihtui Laivanvarustamo Tampere oy, ja alus aloitti jälleen ihmisten kyyditsemisen vesillä.

Elokuussa 2020 laiva huutokaupattiin 30 000 eurolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut