Tv-lähetyksissä katkoksia torstaina eri puolilla Pirkanmaata – Digita tekee huoltotöitä Tampereen radio- ja tv-asemalla

Tampereen Kämmenniemen radio- ja tv-aseman huolto aiheuttaa torstaina 4. elokuuta katkoja muun muassa kaikille pääkanaville. Muitakin häiriöitä voi esiintyä peittoalueen reunamilla.

Digita tekee huoltotöitä Tampereen radio- ja tv-asemalla torstaina 4. elokuuta. Eurajoen radio- ja tv-mastoa huollettiin elokuussa 2015.

31.7. 9:19 | Päivitetty 4.8. 8:19

Aamulehti

Suomen maanpäällisiä radio- ja tv-verkkoja hallitseva Digita tekee huoltotöitä Tampereen radio- ja tv-asemalla torstaina 4. elokuuta.

Päivän aikana aiheutuu kello 9–15 välillä kaksi 15 minuutin katkosta muassa Ylen sekä MTV3- ja Nelonen -kanaville. Lisäksi 1,5 tunnin katkos aiheutuu muun muassa TV5-, FOX-, Sub-, Liv-, Alfa-tv- ja Jim-kanaville.

Tampereen radio- ja tv-aseman lisäksi katkoksia aiheutuu Tampereen alueen täytelähetinasemille Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Jämsässä, Kuhmoisissa, Kihniössä, Mäntässä, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Ruovedellä, Tampere Pyynikillä, Vammalassa ja Virroilla.

Muitakin voi ilmetä

Tampereen Kämmenniemessä sijaitsevalla radio- ja tv-asemalla tehdään lentoestevaloihin liittyviä huoltotöitä.

”Niitä huoltaessa työturvallisuuden nimissä lähetyksiä pitää pistää väliaikaisesti poikki”, kertoo Digitan liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.

Tarkastus- ja huoltotöitä tehdään säännöllisin väliajoin lähetysten toimintavarmuuden varmistamiseksi.

Vaikka kyseessä on radio- ja tv-asema, huollolla on vaikutuksia vain tv-lähetyksiin, sillä Ahosen mukaan radioantennit sijaitsevat eri kohdassa mastoa kuin tv-antennit.

Varsinainen lähetyskatko vaikuttaa koko Tampereen lähetysaseman näkyvyysalueella, joka on Ahosen mukaan halkaisijaltaan noin 80 kilometriä.

Lähetyksiä siirretään huollon ajaksi varalähetysantenneihin, joten lähetyskatkojen lisäksi peittoalueen reunamilla voi esiintyä huollon aikana muitakin häiriöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut