Nuorten huumeiden käyttö­rikoksia on paljastunut Pirkanmaalla aiempaa enemmän – etenkin yksi muutos huolettaa nyt poliisia: ”Onko se nuorelle sitä parasta seuraa”

Poliisin mukaan nuorten asenne huumeita kohtaan on Pirkanmaalla aiempaa sallivampaa. Osa nuorista myös viettää aikaa samoissa paikoissa vanhempien huumeidenkäyttäjien kanssa. Erityisen huolissaan poliisi on nuorista tytöistä. Rikoskomisario kertoo, milloin nuoren käytöksestä tulisi huolestua.

Poliisi on havainnut, että Pirkanmaalla nuorten suhtautuminen huumeisiin on muuttunut suvaitsevaisemmaksi. Aamulehti kuvasi Tampereen Tullintorin alueella syyskuussa 2020.

30.7.2022 6:30

Aamulehti

Nuorten huumeidenkäyttäjien määrä on hieman lisääntynyt Pirkanmaan kaduilla viimeiseen vuoteen verrattuna. Näin kertoo rikoskomisario Markus Antila Sisä-Suomen poliisista.

”Näyttää siltä, että trendi on vähän kasvamaan päin. Jos trendi jatkaa tasaista kasvua esimerkiksi alle 14-vuotiaiden ryhmässä, niin loppuvuodesta ollaan plussan puolella. Puhutaan kuitenkin muutamista kappaleista”, Antila kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut