Poliisin tehovalvonnassa Pirkanmaalla ilmeni useita ajo- ja lepoaika­rikkomuksia

Pirkanmaalla tarkastettiin poliisin tehovalvontaviikolla reilu sata ajoneuvoa. Määrä on poliisin mukaan tavallisella tasolla.

27.7. 16:05

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti koko viime viikon 18.–24. heinäkuuta ja tarkasti tuolloin yhteensä 147 ajoneuvoa. Komisario Tomi Koponen kertoo, että näistä tarkastetuista ajoneuvoista reilu sata oli Pirkanmaan puolella.

Valvontajakson aikana poliisi selvitti kaksitoista ajo- ja lepoaikarikkomusta, kymmenen puutteellista kuorman varmistusta ja viisi ajopiirturirikkomusta. Näiden lisäksi vähäisemmistä rikkomuksista kirjailtiin 19 huomautusta.

”Määrä oli normaalilla tasolla ja suurin piirtein sitä mitä valvontaviikoilla tavoitetaan. Löydökset eivät yllättäneet”, kertoo Koponen.

Poliisista kerrotaan, että puutteita ilmeni erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa ja kuormien varmistamisessa. Ajo- ja lepoaikojen noudattamatta jättämisellä ajoneuvojen kuljettavat pyrkivät maksimoimaan työaikaa.

Koponen painottaa, että sekä ajo- ja lepoaikojen noudattamatta jättäminen että kuormien puutteellinen varmistaminen voivat aiheuttaa vaaratilanteita liikenteeseen. Pitkät matkat ilman asiaankuuluvia taukoja heikentävät myös kuljettajan vireystilaa.

Poliisi on valvonut raskasta liikennettä tehostetusti kaikkien poliisilaitosten alueilla Suomessa. Valvonnalla poliisi pyrkii edistämään yleistä liikenneturvallisuutta sekä torjumaan harmaata taloutta ja kuljetusrikollisuutta. Nyt toteutettu tehovalvontajakso oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) valvontateemaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut