Taysissa edelleen pahat ruuhkat, koronavirus vaikeuttanut tilannetta entisestään – jonojen odotetaan pian hellittävän

Henkilöstövajeesta ja kunnallisten hoitoyksiköiden sulusta johtuvien ruuhkien pitäisi helpottaa muutaman viikon sisään.

Tänä kesänä Acutan ruuhkamittari on näyttänyt yleensä iltapäivästä punaista.

26.7. 14:26

Aamulehti

Taysin osastoilla ja päivystyksessä on edelleen ruuhkaa koko Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä vaivaavan henkilöstöpulan ja kuntien terveydenhuollon yksiköiden sulkujen vuoksi.

Lue lisää: Henkilöstövaje on johtanut sairaan­sijojen sulkemiseen Taysissa kesken kesän, suurin pula sairaan­hoitajista – tästä vaikea tilanne johtuu ja näin se näkyy

”Henkilöstön kesälomakausi on vielä isosti käynnissä. Sitten on myös jonkin verran esimerkiksi koronaviruksesta johtuvia sairauspoissaoloja, jotka vaikeuttavat tilannetta entisestään, kun kesälomamiehityksellä yritetään paikata poissaoloja nopealla aikataululla”, kertoo johtajaylilääkärin tehtävää Taysissa hoitava Sirpa Rainesalo.

”Mitään ennakkosuunnitelmista poikkeavia osastojen sulkemisia emme ole kuitenkaan joutuneet tekemään”, hän jatkaa.

Lue lisää: Henkilöstötilanne on Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä nyt poikkeuksellisen huono: ”En muista aikaisemmilta vuosilta vastaavaa tilannetta” – näin tilanne näkyy Acutan päivystyksessä

Rainesalon mukaan tällä hetkellä suurimmista jonoista kärsivät jatkohoitopaikkojen odottajat. Hänestä vaikuttaa kuitenkin siltä, että tilanne helpottaa parin viikon sisällä.

”Vuodeosastojen hoitopaikkoja on auennut tällä viikolla jo jonkin verran, ja ensi viikolla niitä pitäisi aueta vielä lisää. Ensi viikolla myös hoitajia alkaa palaamaan lomilta.”

Vaikka Taysin ruuhkamittarit näyttävät punaista päivästä toiseen, kannattaa Rainesalon mukaan akuutissa sairastapauksessa soittaa aina Acutan päivystysapupuhelimeen, mikäli oma terveysasema ei ole auki.

”Siellä asiantuntijat arvioivat, tarvitseeko asiakkaan tulla päivystykseen vai voidaanko ohjata oman kunnan kiirevastaanotolle.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut