Tampereella on jo huolestuttavia merkkejä nuorten jengiytymisestä – Tästä on kyse erikoisessa roadman-kulttuurissa: ”Ihmisiltä ryöstetään muun muassa vaatteita”

Nuoret tunnistavat jengiytymiseen liittyvien merkkien lisääntymisen Pirkanmaalla, mutta poliisin mukaan varsinaisia katujengejä ei alueelle ole vielä muodostunut. Tampereella ja Pirkanmaalla on kuitenkin jo ryhmittymiä, joilla on katujengeille ominaisia piirteitä. Yhä useampi nuori kantaa mukanaan teräasetta: ”Repuista ja taskuista niitä löytyy”.

Mänttäläiset Ilona Pekkala (vas.), Viivi Salminen ja Ossi Salomaa olivat Tampereella Ratinan kauppakeskuksessa ostoksilla. He kertovat, että jengiytymisilmiö näkyy tällä hetkelle enemmän sosiaalisen median alustoilla kuin kaupungin katukuvassa.

10.8.2022 5:30

Aamulehti

”Tiktokissa sitä näkee. Isoissa porukoissa kuvataan videoita. Paikkoja saatetaan rikkoa”, 15-vuotias Jussi Salomaa kuvailee jengiytymisilmiön esiintymistä sosiaalisessa mediassa.

Mänttäläinen Salomaa on tullut ystäviensä Ilona Pekkalan ja Viivi Salmisen kanssa ostoksille Tampereen Ratinan kauppakeskukseen. 17-vuotiaat Pekkala ja Salomaa tunnistavat myös jengiytymisilmiön, mutta toteavat, ettei se juurikaan näy Pirkanmaalla katukuvassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut